Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië na droogte geteisterd door extreem weer

Aan het zomerse weer in Italië is een einde gekomen nu extreem slecht weer het land in zijn greep houdt. In het zuiden van het land daalde het kwik afgelopen weekend van 42 naar 18°C. Het bijbehorende noodweer heeft in diverse regio's flinke schade veroorzaakt.

Delen van Brianza werden getroffen door hagelstormen die grote schade aan mais, pompoenen, paprika's en aubergines veroorzaakten. De harde wind zorgt ook voor schade in de provincies Monza en Brianza. Tussen Vimercate en Monza werden de gewassen verwoest door hagelstenen zo groot als walnoten en Aicurzio en Ornago kregen te maken met een stormachtige wind. 


(foto: varesenews.it)

Pompoenen en tomaten
"De hagelstorm duurde maar tien minuten maar heeft toch mijn pompoenen verwoest. De helft van mijn tomatenplanten is beschadigd en en de schade aan mijn paprika's en aubergines is groot," laat teler Giuliano Fumagalli aan varesenews.it weten. 

Hagelstorm in Pescara
De hevige neerslag en hagel zorgden woor grote schade met name in de regio's Manoppello, Alanno, Scafa en Turrivalignani.

Noodtoestand in Basilicata 
Nadat een krachtige tornado een groot gebied van Lavello tot Montemilone en van Palazzo San Gervasio (Potenza) tot Isina en Grottole (Matera) trof, heeft de regio Basilicata de noodtoestand uitgeroepen. 


14 juli 2017 - Een tornado richtte grote schade aan gewassen en de lokale infrastructuur aan in het gebied tussen Lavello en Melfi. 

Schaderaming
Het is nog te vroeg om een raming van de schade in deze regio te maken. Lavello, Montemilone en Palazzo San Gervasio lijken echter het zwaarst te zijn getroffen. Vele hectares tomaten en wijnranken werden volledig verwoest en honderden hectare boom- en olijfgaarden liepen schade op en raakten overstroomd in Irsina en Grottole. 

"We brengen momenteel de schade in de regio's Metaponto en Vulture in kaart en we hebben onze bevindingen al aan het Ministerie van landbouw gemeld zodat bekeken kan worden of de regio tot rampgebied verklaard dient te worden," legt raadslid Luca Braia uit. 

"Om alle rapportages uniform te maken wordt hetzelfde model gebruikt als in januari."

Calabrië, zware storm in Sicilië
Na dagenlang geteisterd te zijn door natuurbranden, werd Calabrië de laatste dagen getroffen door hevige regenval. Een wolkbreuk zorgde ervoor dat er op Sicilië meer dan 100 mm regen binnen één uur viel en deed de temperatuur met 10°C dalen. 


Overstromingen in Sicilië (Calabrië)

Een teler uit Catanzaro poste een foto van een hagelsteen zo groot als een €2 munt op Facebook met het commentaar 'arme gewassen'.

In het Nauw van Messina raasde een tornado voorbij die gelukkig niet aan land kwam en dus ook geen schade heeft aangericht. 
Publicatiedatum: