Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ItaliŽ na droogte geteisterd door extreem weer

Aan het zomerse weer in ItaliŽ is een einde gekomen nu extreem slecht weer het land in zijn greep houdt. In het zuiden van het land daalde het kwik afgelopen weekend van 42 naar 18įC. Het bijbehorende noodweer heeft in diverse regio's flinke schade veroorzaakt.

Delen van Brianza werden getroffen door hagelstormen die grote schade aan mais, pompoenen, paprika's en aubergines veroorzaakten. De harde wind zorgt ook voor schade in de provincies Monza en Brianza. Tussen Vimercate en Monza werden de gewassen verwoest door hagelstenen zo groot als walnoten en Aicurzio en Ornago kregen te maken met een stormachtige wind. 


(foto: varesenews.it)

Pompoenen en tomaten
"De hagelstorm duurde maar tien minuten maar heeft toch mijn pompoenen verwoest. De helft van mijn  tomatenplanten is beschadigd en en de schade aan mijn paprika's en aubergines is groot," laat teler  Giuliano Fumagalli aan varesenews.it weten. 

Hagelstorm in Pescara
De hevige neerslag en hagel zorgden woor grote schade met name in de regio's Manoppello, Alanno, Scafa en Turrivalignani.

Noodtoestand in Basilicata 
Nadat een krachtige tornado een groot gebied van Lavello tot Montemilone en van Palazzo San Gervasio (Potenza) tot Isina en Grottole (Matera) trof, heeft de regio Basilicata de noodtoestand uitgeroepen. 


14 juli 2017 - Een tornado richtte grote schade aan gewassen en de lokale infrastructuur aan in het gebied tussen Lavello en Melfi. 

Schaderaming
Het is nog te vroeg om een raming van de schade in deze regio te maken. Lavello, Montemilone en Palazzo San Gervasio lijken echter het zwaarst te zijn getroffen. Vele hectares tomaten en wijnranken werden volledig verwoest en honderden hectare boom- en olijfgaarden liepen schade op en raakten overstroomd in Irsina en Grottole. 

"We brengen momenteel de schade in de regio's Metaponto en Vulture in kaart en we hebben onze bevindingen al aan het Ministerie van landbouw gemeld zodat bekeken kan worden of de regio tot rampgebied verklaard dient te worden," legt raadslid Luca Braia uit. 

"Om alle rapportages uniform te maken wordt hetzelfde model gebruikt als in januari."

CalabriŽ, zware storm in SiciliŽ
Na dagenlang geteisterd te zijn door natuurbranden, werd CalabriŽ de laatste dagen getroffen door hevige regenval. Een wolkbreuk zorgde ervoor dat er op SiciliŽ meer dan 100 mm regen binnen ťťn uur viel en deed de temperatuur met 10įC dalen. 


Overstromingen in SiciliŽ (CalabriŽ)

Een teler uit Catanzaro poste een foto van een hagelsteen zo groot als een Ä2 munt op Facebook met het commentaar 'arme gewassen'.

In het Nauw van Messina raasde een tornado voorbij die gelukkig niet aan land kwam en dus ook geen schade heeft aangericht. 

Publicatiedatum: 19-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: