Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citrusproductie Andalusië overschreed dit seizoen de 2 miljoen ton

In het seizoen 2016-2017 overschreed de citrusproductie in AndalusiĆ« de 2 miljoen ton, zo blijkt uit cijfers van de Landbouwraad. De productie bedroeg exact 2.094.274 ton, wat 1,7% hoger is dan de eerste raming en 12,3% hoger dan de productie van het voorgaande seizoen. De productietoename kan deels worden toegeschreven aan de goede weersomstandigheden in het voorjaar. 

AndalusiĆ« produceert ongeveer 31% van het totale Spaanse citrusvolume (6,7 miljoen ton) en is na Valencia (3,8 miljoen ton) de grootste citrusproducent. 

Sevilla is met een volume van 823.987 ton de grootste productieregio, gevolgd door Huelva (541.648 ton), Cordoba (271.766 ton) en Almeria (216.685 ton). In al deze gebieden namen de volumes toe ten opzichte van het voorgaande jaar, met name in Cordoba (+18,8%) en Sevilla (+ 17,7%). In Huelva steeg de productie met 14,7% en in Almeria met 2,8%. 

Ook in Cadiz nam de cirtusproductie toe. Het volume bedroeg 66.121 ton (+8,2%) en dat in Granada 27.218 ton, een verdubbeling ten opzichte van vorig seizoen en 50% boven de eerste raming. In Malaga bedroeg de productie 146.850 ton, een daling van 18% ten opzichte van het voorgaande seizoen. 

Sinaasappelen
75% van de Andalusische citrusproductie betreft sinaasappelen, ruim 1,5 miljoen ton, wat 19% hoger is dan in het seizoen 2015-2016. 

De mandarijnenproductie is met 7,7% gedaald maar is desondanks 1,4% hoger dan de eerste ramingen. In totaal werd er een volume van 356.838 ton mandarijnen geoogst. 

Andere citruscategorieĆ«n, waaronder citroenen, met een volume van 114.151 ton, grapefruit (24.386 ton) en bittere sinaasappelen (10.343 ton), hebben ook goede resultaten opgeleverd. De overige citrusproductie betreft onder meer limes. 

Bron: Europa Press
Publicatiedatum: