Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sachsen-Anhalt: fruittelers vrezen voor slechte oogst

In Sachsen-Anhalt zal de abrikozenoogst nog twee tot drie weken verdergaan, meldt Proplanta.de. "Maar er is sprake van een kleine oogst, vergeleken bij normale jaren is de oogst meer dan 50 procent kleiner", zegt Alexander Ehm van 'Obstproduktion Höhnstedt'. Met 15 van in totaal 150 hectare hoort zijn bedrijf aan de 'Süße See' bij Halle tot de grootste abrikozentelers in Duitsland.

Ook bij de kersen ziet het er niet beter uit, ook hier ligt de oogstuitval rond de 50 procent. De prijzen liggen weliswaar iets hoger dan vorig jaar,  "maar dat compenseert de kleinere oogst niet. Ik kan de prijzen tenslotte niet verdubbelen", zegt Alexander.

Bij 'Obsthof am Süßen See' klaagt bedrijfsleider Philipp Moser erover een vrijwel volledige oogstuitval bij de abrikozenoogst. "90 procent van de oogst is uitgevallen en de overige 10 procent is zo verhageld dat men hier alleen nog maar jam van kan maken", zegt hij. Inmiddels worden de eerste pruimen geoogst. "Men kan zeggen dat dit jaar bij alle fruitsoorten 30 tot 40 procent van de oogst is uitgevallen."

In 2016 teelde men in Duitsland volgens de statistieken op circa 44.700 hectare boomfruit. In Sachsen-Anhalt lag het areaal op circa 1.500 hectare.

Publicatiedatum: 21-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*