Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chileense hoofdstad Santiago verrast door sneeuwval

Dit weekend werd de hoofstad van Chili verrast met de zwaarste sneeuwval sinds jaren, er viel zo'n 5 cm. Hoewel de sneeuw eerder in de week werd aangekondigd, sneeuwde het in een veel groter gebied dan verwacht, van de zuidelijke regio Coquimbo tot aan de regio Los Lagos. De Chileense regering liet weten dat de sneeuwval een goed voorbeeld is van het veranderende klimaat. Alle wijken van de hoofdstad werden door de sneeuwstorm getroffen, hoewel er in de gebieden dichtbij de Andes de meeste sneeuw viel. Het Nationale Noodtoestand Bureau van het Ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat ruim 315.000 mensen in verschillende delen van Santiago zonder stroom zaten dit weekend. De hevige sneeuwval zorgde ervoor dat bomen en elektriciteitskabels bezweken, waardoor veel gezinnen tijdens de koudegolf zonder verwarming zaten. 

De luchthaven van Santiago draaide ondanks de storm op volle kracht. Ook in het zuiden en midden van het land sneeuwde het, bijvoorbeeld in de regio's Valparaiso, O'Higgins en Maule. Er wordt hier geen sneeuw meer verwacht maar de temperaturen zullen wel onder het vriespunt blijven. 

Op 17 juli plaatste de Chileense Meteorologische Dienst het volgende bericht: In de dalen wordt matige tot strenge vorst verwacht, evenals in het gebied van Valparaiso tot Biobío. 

FreshPlaza zal deze week een update geven over mogelijke schade aan de AGF-sector als gevolg van de storm.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018