Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense hoofdstad Santiago verrast door sneeuwval

Dit weekend werd de hoofstad van Chili verrast met de zwaarste sneeuwval sinds jaren, er viel zo'n 5 cm. Hoewel de sneeuw eerder in de week werd aangekondigd, sneeuwde het in een veel groter gebied dan verwacht, van de zuidelijke regio Coquimbo tot aan de regio Los Lagos. De Chileense regering liet weten dat de sneeuwval een goed voorbeeld is van het veranderende klimaat. Alle wijken van de hoofdstad werden door de sneeuwstorm getroffen, hoewel er in de gebieden dichtbij de Andes de meeste sneeuw viel. 



Het Nationale Noodtoestand Bureau van het Ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat ruim 315.000 mensen in verschillende delen van Santiago zonder stroom zaten dit weekend. De hevige sneeuwval zorgde ervoor dat bomen en elektriciteitskabels bezweken, waardoor veel gezinnen tijdens de koudegolf zonder verwarming zaten. 

De luchthaven van Santiago draaide ondanks de storm op volle kracht. Ook in het zuiden en midden van het land sneeuwde het, bijvoorbeeld in de regio's Valparaiso, O'Higgins en Maule. Er wordt hier geen sneeuw meer verwacht maar de temperaturen zullen wel onder het vriespunt blijven. 

Op 17 juli plaatste de Chileense Meteorologische Dienst het volgende bericht: In de dalen wordt matige tot strenge vorst verwacht, evenals in het gebied van Valparaiso tot BiobĂ­o. 

FreshPlaza zal deze week een update geven over mogelijke schade aan de AGF-sector als gevolg van de storm.
Publicatiedatum: