Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bulters haalt voor de vakantie Champagne hout

Tholen - AGF Bulters gaat bijna op vakantie maar niet voordat ze nog een keer op en neer zijn gegaan naar hun vaste teler Wim Bijma voor champagne hout. Wat is dat nu weer? "Het is ouderwetse rabarber van vroeger, die zie je bijna niet meer", vertelt Eric Bulters van Groentespecialist Bulters uit Haarlem. "Er zit veel en veel meer smaak aan dan de rabarber die je tegenwoordig eet. Wim Bijma op de Osdorperweg in Amsterdam is daarin gespecialiseerd. Hij teelt alleen maar dingen met smaak. In het seizoen rijden we een paar keer in de week ernaar toe voor champagne hout. Deze week voor het laatst want we gaan binnenkort op vakantie. Het seizoen van champagne rabarber loopt tot ongeveer half augustus dus het is onzeker of het nog beschikbaar is wanneer we weer open gaan."
Klanten van Bulters kennen de speciale rabarber wel. "Absoluut", verzekert Eric. "Klanten komen speciaal voor die rabarber hier naar toe. Deze is gewoon veel voller van smaak."


Eric Bulters is blij met het champagne hout

Champagnerode rabarber heeft een karakteristieke fris zure en enigszins prikkelende smaak. Mogelijk heeft het aan dat laatste zijn naam te danken. Er zijn ook andere verhalen over de oorsprong, bijvoorbeeld dat de eerste champagne met rabarber werd verrijkt. Feit is dat het ras zo goed als verdwenen is en dat het inmiddels op de "Oranje Lijst" staat in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Middels deze 'ark' wil Slow Food traditionele, ambachtelijke producten voor de vergetelheid behoeden en zo de biodiversiteit bevorderen. Ook horecaleverancier Han de Kroon Horecavers uit Haarlem verkoopt deze bijzondere rabarbersoort.


Voor meer informatie:
Groentespecialist Bulters
Maasstraat 12
Haarlem
T: 023 537 3271
info@agfbulters.nl
www.agfbulters.nl

Han de Kroon Horecavers
Bingerweg 20
2031 AZ Haarlem
T: 023-5270747 (dag & nacht bereikbaar)

Publicatiedatum: 19-7-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: