Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
The Juicy Group neemt Duits bedrijf Go Fresh over

"Door HPP zijn onze sappen een maand houdbaar"

Tholen - "Tegenwoordig zijn detox-sappen helemaal trendy. De aanvragen blijven binnenstromen. Veel mensen focussen op hun gezondheid en drinken daarbij een sapje waarbij ze aandacht hebben voor de vitamines. Er worden diverse vruchten en groenten  gebruikt, waaronder munt, broccoli en boerenkool. Naast deze nieuwe groentensappen  bieden wij natuurlijk ook nog onze gekende fruitsappen en smoothies aan ", vertelt Yves Devos van The Juicy Group. "We produceren in totaal pakweg 300.000 flesjes in de maand en hebben nu een gamma van zo'n 20 soorten sappen en smoothies."HPP-machine
Hij geeft aan dat er vanuit de markt steeds meer vraag is naar sappen en smoothies met een langere houdbaarheid. "Daarom hebben we besloten een forse investering van ruim 1 miljoen euro te doen in een HPP machine. We zijn de eerste in BelgiŽ."

Nadat de flesjes zijn afgevuld worden ze koud  en onder hoge druk in een HPP-machine geplaatst. De druk van het koude water zorgt ervoor dat de  sappen en smoothies een maand houdbaar zijn, 20 dagen langer dan normaal. "De klanten krijgen in ruil voor een minieme prijsverhoging een extreem langere houdbaarheid voor hetzelfde sapje die zijn vitamines en kleur niet verliest. Ik  verwacht dus zeker dat men wel overstag gaat. Het is een prachtige techniek die voor de horeca, groothandels, specialisten en supermarkten zoveel meer mogelijk maakt." De keerzijde is dat deze techniek zeer arbeidsintensief is: De flesjes moeten met de hand in de koker worden gestopt vanaf de verzamelband.

Fruitsalades in Duitsland
Eind 2016 nam The Juicy Group het bedrijf Go Fresh in Geilenkirchen (Duitsland) over. "De volledige productie van fruitsalades - die eerst hier in Erpe-Mere plaatsvond - wordt nu stap voor stap overgeplaatst naar Duitsland. We willen op de Belgische vestiging alleen fruitsappen maken en bij Go Fresh ons volledig toeleggen op fruitsalades. We hebben daar ook geÔnvesteerd in een nieuw pand. Week na week nemen de volumes toe."

Bij de fruitsalades past hij HPP nog niet toe. "Daarmee zitten we nog in de testfase. Bij fruitmixen gebruiken we verschillende soorten fruit en elk fruitsoort reageert anders op HPP." Momenteel is fruit op sap zo'n 10 dagen houdbaar en fruit zonder opgietvloeistof maximaal zes dagen. Hiermee moeten we heel kort op de bal spelen."
 


Horeca
Afnemers van producten van The Juicy Group zijn met name horeca-leveranciers en hotelketens. "Mogelijk heeft de retail nu ook meer interesse in sappen met langere houdbaarheid. Wij staan in ieder geval open voor nieuwe samenwerkingen." Het bedrijf wil zich hiermee nog forser positioneren op de markt. 

Inkoop
Juicy Group haalt haar producten bij diverse leveranciers . We maken een selectie van producten die wij kwalitatief goed vinden. Dit kan voor elke fruitsoort verschillend zijn. De landen met de meest uitmuntende watermeloen hebben daarom niet automatisch ook de meest kwalitatieve kiwi's.BelgiŽ en Duitsland
Momenteel is The Juicy Group met name actief op de Belgische markt. "Met de overname in Duitsland is dit ook meteen een nieuwe markt voor ons. We zien nog veel groeikansen voor de toekomst. Vanaf 2011 zijn we elk jaar met ongeveer 1 miljoen omzet gegroeid. Vorig jaar draaiden we 8 miljoen euro met The Juicy Group. Dit jaar verwachten we met de twee zaken samen een omzet van 20 miljoen te bereiken."

In de loop der jaren kwam Yves diverse mensen tegen die interesse hadden om het bedrijf over te nemen. Ik ben ingegaan op een mooi aanbod voor een partnership, waarbij ik zelf nog mede-eigenaar bleef.  Ook Stephan Junkers, de eigenaar van het Duitse bedrijf heeft zich deels ingekocht in beide bedrijven. We stonden allebei op hetzelfde punt met onze organisaties en samen zijn we een goede match. Ik heb het volste vertrouwen dat we van de komende jaren een succes kunnen maken!"

Voor meer informatie:
Yves Devos
The Juicy Group
Tel: +32 53 60 67 01
Fax: +32 53 60 67 02
GSM : +32 475 83 66 31
Koningsdries 41
B9420 Erpe-Mere
yves@juicygroup.be
www.juicygroup.be

Publicatiedatum: 19-7-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: