Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Herman Fierlafijn, groenten- en fruitzaak Dendermonde

"Met goed weer op de markt verkopen wij makkelijk voor 2000 euro"

Tholen - Stoppen met een melkveebedrijf en zelf op de markt gaan staan met AGF. Het was een stap die Herman Fierlafijn met het gelijknamige bedrijf uit Dendermonde besloot te nemen. Sinds 2003 is hij met zijn kraam te vinden op de weekmarkt. "Ik ben begonnen met het verkopen van aardappelen op de weekmarkt in de regio", zegt de eigenaar. "Later ben ik daar groenten en fruit bij gaan doen. Een deel van onze producten die wij verkopen, telen wij zelf en een ander deel kopen wij bij een groothandelaar. Wij hebben zelf onder andere drie hectare aardappelen, maar telen ook spitskool, sla, broccoli, courgette, kleine pompoen en stro voor paarden."


Herman Fierlafijn bij zijn AGF-zaak in het Belgische Dendermonde.

Regen
De Belgische ondernemer staat vier keer per week op de weekmarkt. Hoewel hij ook aan huis verkoopt, moet Herman het vooral van de weekmarkt hebben. "Twee keer in de week sta ik alleen op de markt", vertelt hij. "Een keer per week helpt mijn zoon mij met het opbouwen van de marktkraam en op zaterdag staan wij er met z'n vijven. Het altijd onder de mensen zijn vind ik vooral heel mooi. Toch ga ik beetje bij beetje afbouwen. Over vijf jaar verwacht ik met pensioen te gaan."

Markten zijn afhankelijk van het weer. Wanneer het slechter weer is, merkt Herman dat meteen. "Met goed weer verkopen we makkelijk voor 2000 euro", vertelt de ondernemer. "Als het slecht weer is, kan dat zo maar de helft zijn. Daar zijn wij heel erg afhankelijk van. Waar wij ook afhankelijk van zijn, is het seizoensgebonden groenten en fruit. Onze Belgische kersen en asperges doen het altijd heel goed. In totaal verkoop ik twintig tot dertig verschillende soorten in mijn kraam."

Pakketten
Naast de verkoop van de producten aan huis en op de markt, verkoopt Herman ook via zijn website zijn producten. "Drie jaar geleden zijn wij begonnen met het verkopen van groenten- en fruitpakketten via internet", zegt de verkoper. "Vooral jonge mensen kopen die pakketten via die manier bij mij. Wij stellen de pakketten samen, maar wanneer mensen iets echt niet lusten, kan ik er altijd nog iets anders in doen. Per week verkopen wij ongeveer twintig van die boxen."

Aardappel-automaat
In de wereld van groenten en fruit, is er volgens Herman nauwelijks concurrentie voor hem. "Ik ben hier de enige die in de nabije omgeving zit", zegt de ondernemer. "Er is hier geen groentenwinkel te vinden zoals ik dat heb. Momenteel zijn wij bezig met een aardappel- en groentenautomaat. Volgend jaar komt die gekoelde machine voor het bedrijf te staan en kan ik op die manier op ieder moment van de dag gekoelde aardappelen, groenten en fruit verkopen. Ook wanneer ik op de markt sta, is het te zien dat het betalen moderner gaat. Steeds meer mensen betalen daar met hun bankkaart. Voor mij is dat beter, ik heb dit jaar al drie keer meegemaakt dat mensen met valse biljetten betaalden."

Voor meer informatie:
Herman Fierlafijn
Lindestraat 64
9200 Dendermonde (Appels) - België
T 00 32 (0) 52 21 55 66
M 00 32 (0) 472 52 78 19

Publicatiedatum: 19-7-2017
Auteur: Joost Verdult
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: