Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert Westera, Sweet Fruits S.A.:

"Goede markt voor mango's, ondanks concurrentie zomerfruit"

Tholen - Drie jaar geleden gingen Bert Westera en Manfred van der Vlag van start met Sweet Fruits S.A. Het bedrijf uit Emmen is onderdeel van de Braziliaanse Secchi Agricola-groep, waarvan het Europese hoofdkantoor in Portugal gevestigd is. "Momenteel verkopen we mango's, limes, aangevuld met wat ananas, en we willen het pakket in de toekomst graag uit gaan breiden met avocado's", vertelt Bert.



De hoofdproducten mango's en limes gaan momenteel vlot van de hand. "De markt is voor beide producten erg goed. Mango's komen uit Brazilië en Mali, maar er is te weinig om aan de vraag te voldoen. Prijzen liggen voor de goede maten rond de 8 euro en voor de kleintjes rond de 6,50 - 7 euro, dus dat zijn prima prijzen. Ook de markt voor limes is goed. Ik verwacht dat dit nog een week of twee á drie zal aanhouden. Daarna heeft Spanje eigen product en zal de prijs wel wat gaan zakken", verwacht Bert. "Een goede markt zien we natuurlijk graag, maar ik had zelf liever wat meer aanvoer gezien. Het gros van de mango's gaat bij ons in programma's naar Portugal en daarom blijft er weinig over voor onze overige klanten. We verkopen door heel Europa, inclusief Rusland."



"In de zomer is er traditioneel wel wat minder vraag naar mango's, vanwege de concurrentie van het steenfruit uit Spanje en Italië. Supermarkten zullen in deze periode niet snel een actie inplannen met mango's, maar gezien de beschikbaarheid is dat op het ogenblik niet erg. In september barst bij ons de drukte weer los. Dan komt de eerste gevlogen Kent uit Brazilië, een paar weken later gevolgd door de conventionele Kent en Keith. Dan gaat het seizoen bij ons echt beginnen!"



Voor meer informatie:
Bert Westera
Sweet Fruits, S. A.
Westerstraat 154
7811 MV Emmen
T.: +31-591-745111
F.: +31-591-745119
bert@sweetfruits.pt