Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe seizoen Bretonse sjalotten aangebroken

Eind vorige week is voor de Franse sjalottenteler Daniel Cadiou het seizoen weer begonnen. De kwaliteit en kalibers zijn volgens Cadiou uitstekend. De eerste partijen traditionele sjalotten worden momenteel gereed gemaakt voor de verkoop. 



De kalibers zijn wat groter dan andere jaren wat te danken is aan de regenval eind juni. 

Na het rooien worden de sjalotten een aantal dagen op het veld te drogen gelegd waarna ze naar de sorteerlijnen van het bedrijf vervoerd worden. Vervolgens worden de sjalotten opgeslagen in geventileerde ruimtes om het droogproces voor transport te optimaliseren. 

 



De teler laat weten dat de vooruitzichten voor de biologische sjalotten eveneens goed zijn. "De kwaliteit is prima en de productie ligt hoger dan het gemiddelde van voorgaande seizoenen. Dit is gunstig omdat de vraag sterk groeit."

Voor meer informatie:
Pierre Batardière
DANIEL CADIOU
Tel: +33 (0)2 98 69 99 17
p.batardiere@cadiou.org
www.cadiou.org
Publicatiedatum: