Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aardbeienprijs gedaald, maar nog steeds niet laag"

Nationale feestdag drukt verkoop zachtfruit

Tholen - "Met de nationale feestdag 21 juli in zicht, is het altijd rustiger in de Belgische AGF-handel. Ook in het zachtfruit is dit te merken. De verkoop is wat teruggelopen vanaf begin deze week", vertelt Gerrit De Vlieger van Groothandel Vrijders uit Brussel. "Bij de nationale feestdag nemen veel mensen een lang weekend vrij. Daarnaast is ook een groot deel van de Belgen en vreemdelingen op vakantie."



Aardbeienprijzen gedaald

"De aardbeien zijn duur geweest en ze zijn nog steeds aan de prijs. We kwamen van vijf euro per halve kilo en momenteel ligt de prijs rond de 3 tot 3,50. Het aanbod is nog niet heel groot, maar daar zal mogelijk eind deze week verandering in komen." De rest van het zachtfruit loopt moeilijker. "Er zit een overaanbod van te komen, dat voel ik. De prijzen voor bramen en frambozen zijn fel gezakt vandaag. Bij frambozen kan dat echt per dag verschillen. Die kunnen vandaag 50 cent gaan en morgen 1,50. Omdat die prijzen zo varieren werken wij standaard met weekprijzen. Anders zou het echt gekkenwerk zijn om dit dagelijks te veranderen."

Tot nu toe verloopt het zomerseizoen positief volgens Gerrit. "Ik heb veel fruit kunnen doen, waaronder kersen. Nu is het toevallig net een moeilijke week, maar verder hoor je ons niet klagen."

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders bvba
Tel: +32 (0)475 36 61 44
gerrit.de.vlieger@telenet.be