Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

50% meer watermeloenen in één truck dankzij verpakking

Uit cijfers blijkt dat een derde van het in de wereld geproduceerde voedsel verloren gaat als gevolg van onder meer gebrekkige opslag en transport. Het Watermelon's Dream project van het Turkse bedrijf Mondi heeft nu een oplossing voor dit probleem. Als onderdeel van het project werd er een rechthoekige verpakking met kijkvenster ontwikkeld. 

Volgens Mondi draagt de vorm van de verpakking bij aan een verlaging van de transportkosten waardoor er 50% meer watermeloenen in één truck vervoerd kunnen worden. Een ander voordeel is het gebruiksgemak omdat het nieuwe ontwerp het de consument veel makkelijker maakt om de watermeloenen vanuit de supermarkt mee naar huis te nemen. 

Mondi verwacht daarnaast dat het product op deze manier meer zal opvallen in het winkelschap. Bovendien biedt de verpakking veel brandingmogelijkheden vanwege de grote ruimte die bedrukt kan worden. Het concept is met veel succes in de Turkse retail geïntroduceerd en is nu ook voor de internationale markt beschikbaar. 

Hasanali KOÇ- manager in Antalya laat weten dat de nieuwe Mondi-verpakking een handige 'meeneem' oplossing biedt die het vervoer en bewaren van watermeloenen voor zowel consumenten als retailers gemakkelijker maakt en die ook nog eens een blikvanger in het AGF-schap is. "Het functionele design zorgt daarnaast voor minder voedselverspilling. We hebben onze verliezen in de toeleveringsketen hierdoor met 13% weten terug te brengen," aldus de manager. 


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018