Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
San Miguel neemt Agricola Hoja Redonda over

Tholen – 64 miljoen dollar, dat is wat het Argentijnse San Miguel neerlegt voor Peru's grootste mandarijnenexporteur Agricola Hoja Redonda. Met de overname breidt San Miguel niet alleen uit met 28.000 ton citrus, avocado's en druiven, maar krijgt het  bedrijf ook een betere toegang tot de Amerikaanse westkust en Aziatische markten.

San Miguel heeft na de overname een basis in vier van de zes grootste citrusproducerende landen op het zuidelijk halfrond. Naast Argentinie en Peru verhandelt het bedrijf product uit Urugauy en Zuid-Afrika. Vorig jaar nam het bedrijf twee citrustelers in Zuid-Afrika over, waarmee het totaal areaal van San Miguel in het land de grens van 1.000 hectare passeerde.

Volgens CEO Romain Corneille bevestigd de overname de sterke positie van San Miguel als "de countrerseasonal citrus leverancier van het zuidelijk halfrond, met het volume, de kwaliteit en de rassen die overeenkomen met de vraag in de meest ontwikkelde markten."

De overname wordt gefinancierd uit de extra aandelenuitgifte van februari dit jaar. Toen haalde het bedrijf 67,2 miljoen dollar op de beurs op. De deal wordt tussen 10 en 20 augustus afgerond.

Publicatiedatum: 18-7-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: