Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe aanplant in Sicilië

"Jaarrond Italiaanse blauwe bessen is de ultieme doelstelling"

Terwijl in Trento het blauwebessenseizoen net begonnen is, sprak FreshPlaza met Matteo Bortolini van Società Cooperativa Agricola Sant'Orsola voor een evaluatie van het voorjaarsseizoen. Dankzij de nieuwe aanplant in Sicilië heeft de coöperatie zijn productiekalender weten te verlengen met als ultieme doelstelling om twaalf maanden per jaar zachtfruit te kunnen leveren. 



Bortolini vertelt dat het een totaal nieuwe ervaring voor Siciliaanse producenten was. "Alleen het weer had zijn weerslag op de consumptie maar we wachten tot het einde van het jaar alvorens we een definitieve evaluatie maken. Producenten hebben echter al wel hun volumes voor volgend jaar bevestigd."

De coöperatie moet nog een raming maken van de schade als gevolg van van de voorjaarsvorst in Trento. "We verwachten dat de volumes over het algemeen 10% lager uit zullen vallen maar er zijn ook leden die hun volledige productie verloren zagen gaan. De diversifiëring van de teeltlocaties helpt ons deze risico's te spreiden. De kwaliteit is uitstekend en als het weer het toelaat dan kunnen we tot half oktober blijven leveren."



Momenteel is het aanbod toereikend om aan de vraag te kunnen beantwoorden. De vraag neemt echter toe, zowel in Italië als daarbuiten. Leden van de coöperatie willen blijven investeren en experimenteren met nieuwe rassen. Sommige rassen zijn een paar jaar oud. De keuze aan rassen in is de loop der decennia gegroeid. Naast Trento, breidt de coöperatie ook uit in Sicilië en Calanbrië, waardoor zij haar leidende positie op de binnenlandse markt kan versterken. 


Blauwe bessen in verpakking van 100 gram

Op het gebied van verpakkingen zijn punnets met deksel het populairst, hoewel er momenteel verschillende verpakkingen uitgetest worden. Na aankoop mag het product niet gewassen worden en dient het zo snel mogelijk is de koelkast geplaatst te worden. Het product is dan een week tot tien dagen houdbaar.

Contact:
Sant'Orsola Soc. Coop. Agricola
Via Lagorai 131
38057 Pergine Valsugana (TN)
Tel.: (+39) 0461 518170
Web: www.santorsola.com
Facebook: www.facebook.com/CoopSantOrsola
Publicatiedatum: