Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manuela Benedetti, Blife

"Vraag naar bio in Italiaanse retail groeit jaarlijks met 20%"

Grote retailers passen zich aan aan de eisen van de consument en dat is terug te zien in het winkelschap. "Sinds vijf jaar passen supermarkten hun planning en distributie aan om plaats te maken voor biologische producten. Vandaag de dag heeft iedere supermarkt een biologische afdeling," legt Benedetti uit. "Zelfs bij de kassa, waar men impulsaankopen doet, liggen steeds vaker biologische noten of gedroogd fruit in het schap. Benedetti vertelt dat in Italië de vraag naar biologische producten de laatste drie jaar jaarlijks met 20% is gegroeid.



"Er zijn twee soorten consumenten te onderscheiden. Enerzijds zijn er mensen die wanneer conventionele en biologische producten voor dezelfde prijs worden aangeboden, kiezen voor bio. Anderzijds zijn er consumenten die uitsluitend voor biologische producten kiezen omdat zij vanuit hun levensstijl of overtuiging geen conventionele producten overwegen," licht Benedetti toe. Het doelpubliek zijn negen van de tien keer moeders. "Vaak wordt ons verteld dat consumenten misschien niet genoeg te besteden hebben om bioproducten voor het hele gezin te kopen, maar toch doen ze het, al is het alleen maar voor hun kinderen."



Benedetti is er van overtuigd dat bio de toekomst heeft. "Ik kan het me niet anders voorstellen. Er wordt echter wel gewaarschuwd dat als de vraag in dit tempo blijft groeien, er een tijd komt dat er niet voldoende voor iedereen geproduceerd zal kunnen worden. De natuur heeft zo haar beperkingen en wanneer de maximale productie is bereikt dan houdt het op. Het is dan ook noodzakelijk dat er regels en productiestandaarden ontwikkeld worden om in de toekomst problemen met gewassen en de teelt te voorkomen. Eén mogelijke oplossing, die volgens Benedetti het overwegen waard is, is dat gezinnen hun eigen biologische boomgaarden opzetten maar dit probleem is voor de huidige generatie nog niet aan de orde," aldus Benedetti. 


Voor meer informatie:
Manuela Benedetti
La Boutique del Biologico /Blife
Tel.: +39 0761 15 70 325 / +39 345 144 5302 

Publicatiedatum: