Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Retailers oefenen druk uit op Spaanse citrushandel

"De grote retailketens oefenen zoveel druk op ons uit dat we ons genoodzaakt zien om onze producten op verschillende plaatsen in te kopen om nog een beetje winst te kunnen maken," vertelt Juan Mellado, hoofd van Mer&Car. Spaanse bedrijven zijn dan ook buiten Spanje op zoek naar sinaasappelen van de kalibers 5, 6, 7, en 8 (die geschikt zijn voor zelfbedienings-sapautomaten) om de contacten die al bij aanvang van het seizoen afgesloten zijn na te kunnen komen. 



"Wij zijn naar Marokko uitgeweken, waar we tussen de €0,39 - €0,40 betalen voor een doos van 15 kilo," vervolgt Mellado. Spaanse exporteurs en handelaren kiezen ook steeds vaker voor Zuid-Afrika. Brazilië lijkt dit jaar dus buitenspel te staan omdat de citrussector in het land kampt met ziektes," licht Mellado toe. "De druk op de prijzen is dusdanig dat we een een contract voor 6 miljoen kilo per week hadden maar dat we met moeite de 100.000 kilo halen. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om te handelen zonder er geld op te verliezen."

Voor meer informatie:
Juan Mellado Carrera
Mer&Ca.
Tel.: +34 633 468 243

Publicatiedatum: