Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Slecht seizoen nieuwe Siciliaanse aardappelen

Het is een slecht jaar voor nieuwe aardappelen uit Sicilië. De lage prijzen, tot €0,25 per kilo, staan in schril contrast tot de kosten van het pootgoed, die tussen de €0,70 en €0,80 bedragen. Daarnaast is de groei als gevolg van slechte weersomstandigheden vertraagd en werd de productie op sommige plaatsen zelfs volledig verwoest. Ten tijde van het rooien, waren er volop aardappelen beschikbaar omdat de nieuwe oogst overlapte met het marktseizoen van bewaaraardappelen wat voor een prijsdaling zorgde. 

Zoals bekend wordt een groot gedeelte van de Europese markt bepaald door Frankrijk, dat over de beste opslagtechnieken en kiemremmers beschikt. De mogelijkheid om grote volumes op de kunnen slaan, betekent dat het product tegelijk met Italiaanse, en dan met name Siciliaanse, aardappelen op de markt gebracht kan worden. Siciliaanse aardappelen zijn erg geliefd vanwege hun unieke organoleptische eigenschappen en smaak. 

Siciliaanse tuinbouwdeskundigen vrezen dat sommige partijen verkocht worden als Italiaanse/Siciliaanse aardappelen omdat zij in dezelfde periodes vermarkt worden (tussen maart en augustus/september), dat wil zeggen niet alleen tijdens het oogstseizoen maar ook wanneer zij zonder verdere behandeling bewaard worden. 

Siciliaanse nieuwe aardappelen zullen mogelijk verdwijnen. Wederom dreigt Sicilië de boot te missen, zelfs met een product als aardappelen, waarvoor er op veel markten volop marktkansen zijn.

Publicatiedatum: 18-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: