Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaans druivenseizoen van start bij Guido Fruit

"Mei en juni waren goede maanden voor steenfruit"

Tholen - "Voor steenfruit zijn mei en juni hele goede maanden geweest. Momenteel is de marktsituatie wat teruggevallen. Dit heeft met name te maken met de vakantieperiode. Daardoor ligt de vraag wat lager en zijn de prijzen ook gedaald. Ook is er nu een toenemende productie in Noord-Spanje", aldus Dirk Heerman van Guido Fruit uit Brussel.



Guido Fruit importeert elk jaar ongeveer dezelfde hoeveelheden van kersen, nectarines en perziken uit Spanje. "Bij ons is dat al een paar seizoenen vrij stabiel. Over het kersenseizoen mogen we absoluut niet klagen en ook perziken en nectarines hebben het in mei en juni prima gedaan. Momenteel lopen de producten wat minder goed, maar dat is vrij normaal voor de tijd van het jaar."

Momenteel heeft de importeur volop druiven uit Italiƫ. "Wij doen met name Siciliaanse druiven en deze lopen heel goed. De kwaliteit is top en de start van het seizoen is goed." Druiven uit Italiƫ staan er om bekend dat de meesten pitten bevatten. "Het grootste deel is nog met pit, maar je merkt toch dat het volume pitloze toeneemt. Ook de Italianen schakelen meer en meer over naar druiven zonder pit."



Voor meer informatie:
Guido Fruit N.V.
Dirk Heerman
Europees Centrum
Werkhuizenkaai 112 - 154
Mag. 61 & 62 - 1000 BRUSSEL
Tel: +32 (0)2 242 70 70
Tel Dirk: +32 (0)475 42 39 38
info@guidofruit.be
www.guidofruit.be