Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel deelnemers bevestigd voor FuturPera

Van 16 november tot 18 november wordt in de Italiaanse stad Ferrara het evenement Salone Internazionale della Pera georganiseerd, ook wel bekend als FuturPera. Een aantal toonaangevende bedrijven heeft al aangegeven hierbij aanwezig te zijn. Meer dan honderd standhouders namen deel aan de eerste editie. Sindsdien speelt het evenement een belangrijke rol voor de Italiaanse perensector. Naar verwachting zal het belang van FuturPera zowel op Europees als op internationaal niveau door blijven groeien. 



Bezoekers krijgen op FuturPera de kans om meer te leren over de laatste ontwikkelingen in kweeksector. Zo kunnen ze kennis maken met de nieuwste trends op het gebied van rasinnovatie. De bedrijven Dalmonte Vivai, Fll. Zanzi Vivai, Maccanti Vivai, Mazzoni Group, Pietro Chinaglia Vivai, Salvi Vivai zullen op het evenement aanwezig zijn. Een van de doelstellingen van het evenement is om het gehele traject vanaf de ontwikkeling van nieuwe rassen te verbeteren. 

Ook speelt de verbetering van productieprocessen een grote rol. Bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen of biostimulatoren zoals Basf, Chemia, Scam, Sipcam en Valagro zullen hun nieuwste innovaties presenteren. Hierbij ligt de nadruk op oplossingen die in lijn liggen met de doelstellingen van FuturPera met betrekking tot duurzaamheid en zodoende een zo laag mogelijke impact op het milieu hebben.



In de hallen van het evenement zijn een groot aantal nieuwe machines en oplossingen voor de oogst, opslag en boomgaardmanagement te zien. De bedrijven Agrofresh Holding France, C.B Agri, Hermes, Montini Group, Orsi Group, Sae Macchine Agricole, Selvatici en Tifone hebben al aangegeven aanwezig te zijn. Sorteer- en verwerkingsbedrijven als Aweta Sistemi, Greefa en MAF Roda (de Italiaanse tak van MAF Roda Agrobiotic) geven ook acte de présence.

De tweede editie van FuturPera is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met inkopers van belangrijke importmarkten. Dit is een belangrijke reden voor grote telersorganisaties als Opera en Origine Group om aan het evenement deel te nemen. Ook zijn Spreafico Francesco en F.lli e Laffi Giorgio & C. aanwezig.



Er worden in samenwerking met Centro Servizi Ortofrutticoli (CSO) twee discussie georganiseerd met betrekking tot markttrends en technologische innovatie. Ook zijn er een aantal workshops over technologie, waaronder een die wordt georganiseerd door Condifesa Bologna e Ferrara. De onderwerpen hiervan zijn onder andere technieken voor bemesting, het tegengaan van de bruingemarmerde stinkwants en de toekomstperspectieven van de perensector op internationaal niveau. 



FuturPera wordt georganiseerd door door de Organizzazione Interprofessionale Pera e Ferrara Fiere e Congressi, met hulp van A&A Broker assicurativi en Bper Banca.
Publicatiedatum: