Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veel deelnemers bevestigd voor FuturPera

Van 16 november tot 18 november wordt in de Italiaanse stad Ferrara het evenement Salone Internazionale della Pera georganiseerd, ook wel bekend als FuturPera. Een aantal toonaangevende bedrijven heeft al aangegeven hierbij aanwezig te zijn. Meer dan honderd standhouders namen deel aan de eerste editie. Sindsdien speelt het evenement een belangrijke rol voor de Italiaanse perensector. Naar verwachting zal het belang van FuturPera zowel op Europees als op internationaal niveau door blijven groeien. Bezoekers krijgen op FuturPera de kans om meer te leren over de laatste ontwikkelingen in kweeksector. Zo kunnen ze kennis maken met de nieuwste trends op het gebied van rasinnovatie. De bedrijven Dalmonte Vivai, Fll. Zanzi Vivai, Maccanti Vivai, Mazzoni Group, Pietro Chinaglia Vivai, Salvi Vivai zullen op het evenement aanwezig zijn. Een van de doelstellingen van het evenement is om het gehele traject vanaf de ontwikkeling van nieuwe rassen te verbeteren. 

Ook speelt de verbetering van productieprocessen een grote rol. Bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen of biostimulatoren zoals Basf, Chemia, Scam, Sipcam en Valagro zullen hun nieuwste innovaties presenteren. Hierbij ligt de nadruk op oplossingen die in lijn liggen met de doelstellingen van FuturPera met betrekking tot duurzaamheid en zodoende een zo laag mogelijke impact op het milieu hebben.  In de hallen van het evenement zijn een groot aantal nieuwe machines en oplossingen voor de oogst, opslag en boomgaardmanagement te zien. De bedrijven Agrofresh Holding France, C.B Agri, Hermes, Montini Group, Orsi Group, Sae Macchine Agricole, Selvatici en Tifone hebben al aangegeven aanwezig te zijn. Sorteer- en verwerkingsbedrijven als Aweta Sistemi, Greefa en MAF Roda (de Italiaanse tak van MAF Roda Agrobiotic) geven ook acte de présence.

De tweede editie van FuturPera is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met inkopers van belangrijke importmarkten. Dit is een belangrijke reden voor grote telersorganisaties als Opera en Origine Group om aan het evenement deel te nemen. Ook zijn Spreafico Francesco en F.lli e Laffi Giorgio & C. aanwezig.Er worden in samenwerking met Centro Servizi Ortofrutticoli (CSO) twee discussie georganiseerd met betrekking tot markttrends en technologische innovatie. Ook zijn er een aantal workshops over technologie, waaronder een die wordt georganiseerd door Condifesa Bologna e Ferrara. De onderwerpen hiervan zijn onder andere technieken voor bemesting, het tegengaan van de bruingemarmerde stinkwants en de toekomstperspectieven van de perensector op internationaal niveau. FuturPera wordt georganiseerd door door de Organizzazione Interprofessionale Pera e Ferrara Fiere e Congressi, met hulp van A&A Broker assicurativi en Bper Banca.

Publicatiedatum: 17-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: