Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Moderne havens moet Peruaanse AGF-sector impuls geven

Fernando Cilloniz, gouverneur van het Peruaanse departement Ica, heeft onlangs zijn tevredenheid geuit over de ontwikkeling van de infrastructuur in het gebied. Cilloniz hoopt dat dit met name aan de export van agrarische producten een nieuwe impuls zal geven.

De haven van Pisco wordt gemoderniseerd en dit zal exporteurs veel kosten besparen. "Over twee jaar kunnen we hier van een super moderne haven gebruikmaken, zodat de zuidelijke regio's hun vracht vanuit Pisco h
kunnen exporteren in plaats van Callao, dat een onveilige, drukke en inefficiŽnte haven heeft. Er worden bedragen van 400 tot 500 dollar genoemd voor eersteklas containerdiensten, en hier zijn wij zeer blij mee," vervolgt Cilloniz. 

Daarnaast wordt ook de megahaven van Marcona uitgebreid, die driemaal groter zal worden dan de haven van Pisco. De uitbreiding wordt uitgevoerd door het mijnbouwbedrijf Shougang, dat zijn ijzerproductie wil gaan verdubbelen, de uitbreiding dient echter meerdere functies. Het bedrijf verzendt namelijk ook vrachtcontainers. Peru zal dus twee grote havens tot zijn beschikking hebben. 

Snelweg en forenzentrein
Fernando Cilloniz is ook in zijn nopjes met het feit dat de aanleg van de nieuwe snelweg tussen Pisco en Chincha zo goed als voltooid is. Hij voegt er aan toe dat Proinversion ook een snelweg aan wil leggen in Ica en een tweebaansweg in Palpa, wat zowel de lokale tuinbouwsector als het toerisme in de regio ten goede zal komen. 

Hij benadrukte eveneens het spoorwegproject tussen Ica, Lima en Barranca, een initiatief van president Kucczynsk. Momenteel onderhandelt de regering hierover met een Chinees bedrijf. "Het betreft hier een miljardenproject dat tien jaar in beslag zal nemen. 

Water- en energieverbruik
Cilloniz vertelt verder dat het bedrijf Cobra momenteel onderzoek doet naar een project om de rivier de Pampas met de Ica rivier te verbinden. "Er zal een dam van 80 miljoen kubieke meter worden gebouwd in de Ica om regenwater op te vangen en er zal een verbinding komen om Villacuri en Pisco van water te voorzien. Cobra onderzoekt ook de mogelijkheid van een versterkingsproject in Castrovirreyna van 40 tot 50 miljoen kubieke meter, waardoor Pisco en Ica het hele jaar door van water voorzien kunnen worden. Dit project zal ruim vijf jaar in beslag nemen," aldus Cilloniz. 

De gouverneur heeft ook goed nieuws over de energievoorziening in Ica. Energiebedrijf Electrodunas heeft onlangs een energiecentrale van 20 megawatt in gebruik genomen en werkt aan de bouw van een identieke centrale in Chincha. De Franse onderneming Gas y EnergŪa heeft al een milieu-effectrapportage uitgevoerd voor de aanleg van een een megacentrale in Humay en deze ontwikkeling is zeer gunstig voor de plaatselijke fruitverwerkende sector. 

"De warmtecentrales in Humay en die van Electrodunas wekken namelijk veel warmte op en leveren dit nagenoeg gratis aan nabijgelegen bedrijven. Fruitverwerkers in de buurt zijn dan bijna geen energiekosten kwijt, zodat de regio zijn energiebronnen optimaal kan benutten."Bron: agraria.pe


Publicatiedatum: 17-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: