Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Prima kwaliteit Egyptische druiven

Eind mei kende het Egyptische druivenseizoen een vroege start. Telers startten met de pluk van Early Sweet, een ras dat veel gelijkenis vertoont met SugraOne en Superior. Hierna volgde de pluk van overige rassen zoals Superior, Crimson en Red Globe, die momenteel verkrijgbaar zijn. "We hadden goede volumes maar de productiekosten vielen helaas nogal hoog uit. Dit had te maken met de wisselkoersen en de hogere verwerkingskosten. De kwaliteit is echter uitstekend," legt Ayman Bayoumy van het Egyptische bedrijf Fruit Link uit. 


 
"De huidige markt is goed, met name in Rusland. Bij aanvang van het seizoen was de concurrentie van Indiaas product echter groot. Indiase druiven zijn laag geprijsd en daarbij had de Indiase sector dit jaar een grote productie. In Europa, AziŽ en Rusland werd de markt overspoeld met Indiase druiven met als gevolg dat Egyptische druivenexporteurs hun winstmarges zagen slinken."Directeur Mahmoud Osman legt uit dat de Egyptische sector de toegenomen concurrentie het hoofd wil bieden door te focussen op rassenverdeling. "Momenteel werken we met nieuwe rassen zoals het blauwe ras Autumn Royal, een ras dat zeer goed ontvangen is op de Russische markt. Ook markten in AziŽ, waaronder MaleisiŽ, hebben al belangstelling voor dit ras getoond. Door Autumn Royal op de markt te brengen, willen de de marktstromen veranderen."
 


Van juli tot augustus produceert Fruit Link pitloze Crimson druiven, ťťn van de bekendste druivenrassen ter wereld. Dankzij het warme weer in Egypte zijn de vooruitzichten voor het Crimson seizoen goed. "We verwachten dat we alle orders voor alle markten zullen kunnen leveren." 

Voor meer informatie:
Ayman Bayoumy
Fruit Link
Tel: +2 0111 555 4553
Email: ay.bayoumy@fruitlinkco.com
www.fruitlinkco.com


Publicatiedatum: 17-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: