Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ricadro Pisón, Frutas Pisón

Spanje tevreden over Conference-seizoen

Nu het perenseizoen in de regio La Rioja ten einde is gekomen, is het tijd om de balans op te maken. De teelt van Conference peren beperkt zich tot drie Spaanse regio's: La Rioja, die een beschermde oorsrongsbenaming heeft, Lleida en Aragon. "Deze laatste twee regio's hebben twee opeenvolgende moeilijke jaren achter de rug en de weersomstandigheden waren hen evenmin gunstig gezind," laat Ricado Pisón van Frutas Pisón weten. Dit bedrijf uit Rioja heeft zijn productie echter weten te verhogen, vooral om aan de vraag van zijn vaste klanten tegemoet te kunnen komen. "Uiteraard helpt de het BOB-keurmerk ook mee. Hierdoor kunnen wij ons op de markt onderscheiden."



Dit seizoen heeft Frutas Pisón zo'n 4.000 kilo Conference peren vermarkt die het vooral aan de grote markten in het land geleverd heeft, zoals Mercabarna, Mercamadrid en Mercabilbao. "Het productievolume in deze regio is de laatste jaren vrijwel stabiel gebleven," legt Pisón uit. "Ook de prijzen zijn eigenlijk gedurende het seizoen aan weinig schommelingen onderhevig geweest. Het is moeilijk om exacte cijfers te geven omdat er wel 10 verschillende kalibers Conference peren zijn en de prijzen tijdens de laatste twee maanden van het seizoen vaak ofwel heel goed ofwel heel slecht zijn."



Andere producerende landen die van invloed zijn op de Spaanse markt zijn Nederland en België. "Deze landen hebben een veel hogere productie per vierkante meter dan hier in La Rioja," licht Pisón toe. "Daarbij voorkomt het klimaat in deze landen het ontstaan van bepaalde ziekten waardoor er minder behandelingen nodig zijn en het fruit tegen concurrende prijzen kan worden aangeboden."

Voor meer informatie:
Ricardo Pisón
Frutas Pisón
Tel. +34 679 98 28 20
Publicatiedatum: