Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Taco van der Louw, AGF-specialist binnen FreshRecruitment:

"Professionaliseringsslag AGF-sector vereist steeds vaker ander type kandidaat"

Tholen - Al ruim 20 jaar is Taco van der Louw actief in de AGF-sector. Gestart als agronoom, rolde hij in de loop der jaren ook steeds meer in commerciŽle functies in de internationale AGF-sector. Nu is hij voor het eerst als zelfstandig ondernemer actief en matcht hij bedrijven en kandidaten voor FreshRecruitment. "Ons belangrijkste doel is niet om de meeste opdrachtgevers aan ons te binden, maar om intensieve duurzame relaties met zowel klant als kandidaat op te bouwen om samen succesvolle vacature-invullingen te realiseren."Binnen FreshRecruitment werken verschillende recruiters als zelfstandige, waarbij ieder zijn eigen specialisme in de foodsector met zich meeneemt. "Wij behandelen het hele proces van opdracht tot werving en selectie, van A tot Z zelf. Iedereen neemt zijn eigen netwerk, kennis en ervaring mee. Voor mij is dat de hele AGF-sector. Organische groei, van zaaien tot oogsten, van productie tot vermarkten. Dit natuurlijke proces voedt mijn persoonlijke drive en interesse", vertelt Taco, die in juni is gestart als recruiter. "We maken echt onderzoek hoe een kandidaat in elkaar steekt en of dat past bij de cultuur van een bedrijf. Daarbij kijken kandidaten ook steeds meer naar de 'work life balance' die het bedrijf biedt, dus daar hebben we ook oog voor. Ik vind het prachtig om zowel kandidaat als bedrijf te helpen. Want de kandidaat van vandaag kan zomaar de klant van morgen zijn."

De werkwijze van FreshRecruitment is dat eerste de vacature wordt doorgrond en daar een arbeidsmarktcommunicatieplan op wordt gemaakt, vervolgens wordt gezocht binnen het eigen netwerk en social media op de juiste kandidaat, persoonlijke interviews, een assessment en de selectie plaatsvinden. "Een uitgebreide database, toegang tot verschillende netwerken en slim gebruik van sociale media maken het mogelijk om een kwalitatief goede eerste selectie te maken. Daarbij maken we veel gebruik van databases en social media als LinkedIn, Xing & Facebook. Je ziet dat er in onze sector nog veel met kaartenbakjes wordt gewerkt, maar wij geloven dat het veel slimmer kan", vertelt Taco."De AGF-sector is op HRM-gebied een aparte sector. Mensen zijn erg honkvast en daarbij wordt er niet op een uurtje gekeken. Veel bedrijven vullen graag zelf hun vacatures in - en dat kan natuurlijk ook - maar tegelijkertijd zie je dat er een professionaliseringsslag gaande is, veelal gedreven door retailklanten, waarbij soms een ander type kandidaat nodig is. Daarbij is het in bepaalde gevallen juist een voordeel dat een kandidaat uit een andere sector komt. Met ons netwerk hebben wij een brede ingang", vertelt Taco.

"We richten ons specifiek op de HBO+ vacatures voor bachelors en masters. Daarbij richten we ons vooral op bedrijven in Nederland en BelgiŽ. Maar als internationale bedrijven op zoek zijn naar een Nederlandse kandidaat, zijn we ze graag van dienst. Zelf ben ik door mijn ervaring in het Verenigd Koninkrijk bij onder meer Greenery UK ook goed bekend op de Britse markt. Je merkt dat de economie aantrekt, dus er is genoeg reuring in de markt. Er zijn ook in de AGF-sector meer vacatures, vooral op commercieel en kwaliteitsgebied.", vertelt Taco. De flyer van FreshRecruitment belooft de bedrijven binnen 4-6 weken de gewenste kandidaat met 100% garantie op kwaliteit. "Een gewaagde uiting", lacht de recruiter. "Maar het is wel ons streven."

Voor meer informatie:
Taco van der Louw
FreshRecruitment
Mob: 06-53526246
taco@freshrecruitment.com
www.freshrecruitment.com

Publicatiedatum: 21-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: