Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Met kruiwagen over het slik

Oudste groenteman van Ameland neemt eerste W‚ldgieltsjes in ontvangst

Woensdag 19 juli gaat Tiemen Kuipers van Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen een poging wagen om de eerste oogst van de W‚ldgieltsjes met het streekkeurmerk W‚ldpyk al wadlopend naar Ameland te brengen. Met een kruiwagen vol W‚ldgieltsjes en een gediplomeerd gids zal hij vanuit Paesens-Moddergat vertrekken. De rest van dit delicatessenaardappeltje gaat de volgende dag per oldtimer trekker op de boot om hopelijk tegelijk aan te komen op het Waddeneiland. Klaas Jan Engels, de oudste groenteman van het eiland, zal bij de Coop Bakker in Hollum de eerste en hopelijk droge W‚ldgieltsjes in ontvangst nemen.
 
Wadloopactie
Om 13.15 uur die woensdag zal Tiemen Kuipers samen met wadloopgids Harm Jan Wilbrink van Stichting Oan 'e dyk de start maken bij Paesens-Moddergat. Een zware tocht, helemaal met een kistje W‚ldgieltsjes in de kruiwagen weet Wilbrink uit ervaring. In het eerste stuk kun je snel meters maken met de kruiwagen, maar naar mate ze het slik naderen, zal het niet meer te doen zijn met de kruiwagen. Kuipers  gaat dan op de slikslede verder en hoopt de volgende dag op Ameland aan te komen. "Droge of ondergedompelde W‚ldgieltsjes, ik zal ze afleveren op Ameland", aldus Kuipers.
 
Uitreiking eerste W‚ldgieltsjes
Eenmaal aangekomen op Ameland staan W‚ldgieltsje-teler Jaap Wilman, Tjalke Stoelwinder van Greydanus en Jan de Boer van streekmerk W‚ldpyk in traditionele kledij klaar om het kistje over te nemen. Op een knalrode oldtimer tractor met aanhangwagen tuft het hele gezelschap richting Hollum. Die donderdag om 11.30 uur krijgt bij Coop Bakker de oudste groenteboer van Ameland Klaas Jan Engels het eerste kistje W‚ldgieltsjes uitgereikt. Daarna is er een proeverij van W‚ldgieltsjes en een dagprijsvraag voor het publiek. De winnaar wint ter plekke een kruiwagen vol W‚ldgieltsjes.
 
Actie 'win kruiwagens vol W‚ldgieltsjes'
Vanaf donderdag 20 juli liggen de W‚ldgieltsjes weer in de winkels van de 'betere' supermarkten in Friesland. Ook dit jaar heeft Greydanus weer de kruiwagenactie tot en met september. Mensen die W‚ldgieltsjes kopen bij winkels die deelnemen aan de actie, kunnen een kruiwagen vol W‚ldgieltsjes winnen. "En het is niet ťťn kruiwagen, maar elke deelnemende winkel mag een kruiwagen weggeven. Elke winkel loot een winnaar uit haar eigen deelnemende klanten", vertelt Tjalke Stoelwinder.

Voor meer informatie:
Tjalke Stoelwinder
Greydanus
T: 0513-681268
t.stoelwinder@greydanus.nl

Jan de Boer
Stichting Wr‚ldfrucht
T: 0512-342571
jandeboer@waldpyk.com

Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: