Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Politie ontdekt bijna 70 kilo coca´ne in ananas

De politie heeft de afgelopen weken samen met Belgische autoriteiten in totaal 68,5 kilo coca´ne aangetroffen in containers vol ananassen. De containers met ananassen arriveerden de afgelopen weken afzonderlijk van elkaar via Antwerpen vanuit Costa Rica en hadden Geldermalsen als bestemming. De coca´ne die werd aangetroffen was 'waanzinnig inventief verpakt' volgens Teamleider Aart-Jan van het flexteam uit Oost-Nederland.

Op vrijdag 16 juni kreeg de politie een tip binnen over een container met Geldermalsen als bestemming waarin coca´ne verstopt zou zitten. Het speciale flexteam van de politie Oost-Nederland werd ingezet om de partij met mogelijk aanwezige coca´ne in zicht te houden.


De ananassen met de goed verstopte coca´ne. Bron: Politie.

De container zou vanuit Antwerpen naar Geldermalsen worden gebracht bij een importbedrijf. Daar werd op maandag 19 juni een inval gedaan, zodra een vrachtwagen met een container vol ananassen bij het bedrijf aankwam. Er werd 32 kilo coca´ne aangetroffen in 40 ananassen, verpakt in een totale lading van 21.500 kilo ananassen.

Er werden die dag vier personen aangehouden, drie mannen en een vrouw. Twee van de mannen, van 25 en 42 jaar uit Geldermalsen, zijn na verhoor aangehouden als verdachten en in beperkende omstandigheden in bewaring gesteld.

Handwerk
"Elke ananas van de 21.500 kilo is in Geldermalsen door onze handen gegaan, we wilden geen grammetje coca´ne missen. Ook de verpakkingen, dozen en pallets zijn grondig onderzocht", vertelt Aart-Jan. "De 32 kilo die we in Geldermalsen uit de ananassen haalden, waren er zo vernuftig in geplaatst dat we uren bezig waren. Door de bijzondere manier van verpakken, hebben we ook veel geleerd."


De verstopte coke in de ananas. Bron: Politie.

Expertise
Het bedrijf in Geldermalsen was een afleveradres en al snel werd duidelijk dat er meer vergelijkbaar verpakte coca´ne kon volgen. "De ananassen zaten in een container dat per schip vanaf Costa Rica zou zijn vervoerd naar Antwerpen. Zodra bleek dat er inderdaad nog een container ananassen onderweg was, hebben we geen seconde getwijfeld en de Belgische collega's laten weten dat we hen met onze opgedane ervaring wilden ondersteunen", vertelt Aart-Jan vol overgave. "Naast de Belgische Federale Politie sloot ook de Antwerpse douane aan en zij vertelden nog nooit dergelijk geprepareerd fruit te hebben aangetroffen."

Op dinsdag 27 juni wordt een nieuw gearriveerde container onderzocht. "Juist doordat we de expertise konden delen, ging het onderzoeken van de 21.500 kilo ananassen nu wel wat sneller", zegt Aart-Jan. Op 27 juni werden 42 geprepareerde ananassen aangetroffen met 36,5 kilo coca´ne in de lading met eveneens 21.500 kilo ananassen. 

Vernietigd
Alle coca´ne is in beslag genomen en vernietigd. De overige kilo's ananassen waren na onderzoek niet meer geschikt voor consumptie en moesten worden vernietigd.


Een deel van de opbrengst coca´ne die later vernietigd is. Bron: Politie.

Bron: Politie

Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Reacties:


FM?
Anna Genas, Ananas - 14-7-2017 13:10:34


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: