Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
tuindersdochter wordt waarnemend burgermeester

Agnes van Ardenne is de (nieuwe) Sjaak

Agnes van Ardenne-van der Hoeven wordt per 1 oktober 2017 waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. Zij volgt tijdelijk Sjaak van der Tak op, die voorzitter wordt van LTO-Glaskracht. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gaat de nieuwe raad aan de slag met de zoektocht naar de kroonbenoemde burgemeester. Agnes van Ardenne is geboren in Maasland en is een tuindersdochter. Ze heeft flink wat ervaring in de politiek. Van 1988 tot 1994 was ze actief als gemeenteraadslid en wethouder in Vlaardingen, daarna ging ze de Tweede Kamer in. Voor het CDA was ze staatssecretaris van buitenlandse zaken en minister voor ontwikkelingssamenwerking.

Ook in de tuinbouw heeft van ze verschillende functies gehad. Zo zat ze bij de bij de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en was ze actief bij het Productschap Tuinbouw, het World Food Program en het International Fund for Agricultural Development. Momenteel is ze  bestuursvoorzitter van Naktuinbouw.

Agnes heeft zich in de jaren '90 politiek geroerd in de tuinbouw. Zo wilde Melkert uitkeringsgerechtigden verplicht asperges laten steken in 1995 - maar bonden, tuinders en Agnes van Ardenne zaten daar niet op te wachten. Wel wilde ze de wet veranderen om de regels voor seizoensarbeid te veranderen.Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Reacties:


En Sjaak de nieuwe Nico..........

En Nico?? Wordt hij namens het CDA onze nieuwe minister van Landbouw?
Dat zou echt de Nederlandse kers op de taart zijn !!!
Wordt de motor van Nederland weer serieus genomen en komen we weer eens representatief over bij andere landen.
G.F.S.van Willingen, Westland - 26-7-2017 18:36:11


Mooie kop bij dit bericht! Klasse!
Andrea Disco, Honselersdijk - 14-7-2017 13:15:31


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: