Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boze Franse telers dumpen tonnen fruit bij Spaans consulaat in Perpignan

Tientallen Franse telers hebben uit protest tonnen fruit gedumpt bij het Spaans consulaat in Perpignan. Zij geven hun Spaanse concurrenten de schuld van de kelderende fruitprijzen. 

Yves Aris, voorzitter van de Franse Nationale Telersfederatie (Fnsea) in het Zuid-Franse departement, legt uit dat telers op deze manier hun ongenoegen over de oneerlijke concurrentie met uit Spanje afkomstige producten kenbaar willen maken.



Aris vertelt dat hetzelfde fruit op Spaanse markt tegen redelijke prijzen wordt verkocht maar dat fruit dat naar Frankrijk geëxporteerd wordt tegen dermate lage prijzen verkocht wordt dat de markt is ingestort en dat kan de Franse sector uiteraard niet accepteren. Hij voegt er aan toe dat de Franse markt gebruikt wordt als een afzetgebied voor overtollige Spaanse producten. Aris roept dan ook op tot overleg tussen beiden landen in een poging de lokale sector te redden.

Dit is al de vierde maal deze zomer dat telers uit het departement Pyreneeën actie voeren. Onlangs nog onderschepten een aantal jonge telers bij de stad Orange een Spaanse truck geladen met fruit, waarna zij de lading dumpten. 






Publicatiedatum: