Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
eikenblad, lollo rossa, krulandijvie

Ierland: Bijzondere bladgroenten steeds populairder

Sla is altijd populair in de zomermaanden, als de temperaturen stijgen en de BBQ vaker wordt aangestoken. En hoewel Ierland bekend staat om zijn veranderlijke weer, is het ook hier de laatste tijd warm geweest, maar dan wél met een enkele bui tussendoor. 

"Er is nu een grote vraag naar sla, het is dan ook een van onze best verkopende producten dit moment," legt Gianpiero Quartarone, Operations Manager bij Jackie Leonard & Sons uit. "IJsbergsla is altijd de grote favoriet, maar eikenbladsla, Lollo Rossa en krulandijvie zijn ook populair."

Leonards verkoopt zowel binnenlands geteelde als geïmporteerde sla, afhankelijk van het seizoen. De geïmporteerde sla komt op dit moment uit het Verenigd Koninkrijk. Gianpiero verwacht dat de verkoop de komende weken nog verder zal groeien. "De schoolvakanties hebben geen grote invloed op de vraag naar sla en kan hier zelfs iets door afnemen, maar dit wordt meer dan goed gemaakt in andere markten."

Leonards is gevestigd in Dublin, een enorm populaire stad voor toeristen en zij blijven dan ook druk door de gehele zomer sla te leveren aan hotels en restaurants in de stad. 

Hoewel ijsbergsla het meest populair is, zegt Gianpiero dat de vraag naar bladgroenten specialiteiten duidelijk is toegenomen.

Voor meer informatie:
Gianpiero Quartarone
Jackie Leonard & Sons
Tel   +353.1.873.3055    
Gianpiero@jackieleonards.ie

Publicatiedatum: 17-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: