Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan: Dalende mango-export door hoge vrachttarieven

Mango-exporteurs in Pakistan leggen de schuld van de dalende mango-export bij de buitenlandse vliegmaatschappijen, omdat ze buitensporig hoge vrachttarieven rekenen. 

Waheed Ahmed van All Pakistan Fruit and Vegetable Exporters, Importers and Merchants Association (PFVA): "Vliegmaatschappijen, vooral de buitenlandse, worden gebruikt voor snelle leveringen van mango-exportbestellingen. Zij rekenen hoge vrachttarieven en vaak zorgen zij ervoor dat er een vracht mislukt."

Buitenlandse vliegmaatschappijen rekenen bijvoorbeeld een gemiddelde van 175 PKR/kg (€1,46/kg) om mango's van Manchester naar Karachi te verschepen. Dezelfde vliegmaatschappij rekent slechts 85 PKR/kg (€0,71/kg) om mango's van Bombay naar Manchester te vervoeren.

Waheed Ahmed: "Er is geen groot verschil tussen de bestemmingen Manchester en Londen en Karachi en Bombay. Toch is het verschil in vrachtprijs wel heel groot. Dit is openlijke discriminatie tegen Pakistan. India is onze enige regionale concurrent." De hoge vrachtkosten worden alleen op mango's toegepast. Voor andere groenten en fruit uit Pakistan wordt 90 PKR/kg (€0,75/kg) gerekend."

Read more at tribune.com.pk
Publicatiedatum: