Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sainsbury''s stopt met Fairtrade thee, vrees dat bananen volgen

Nu de Britse retailer Sainsbury's Faittrade thee heeft vervangen door zijn huismerk 'fairly traded' maken veel organisaties zich grote zorgen.

In een reactie heeft Banana Link samen met CAFOD, Christian Ais, Oxfam, Traidcraft en The WI Sainsbury's laten weten dat deze beslissing een stap terug betekent in de bestrijding van problemen rondom armoede en duurzaamheid en de Fairtrade standaarden op het gebied van lonen en de positie van arbeiders hierdoor mogelijk niet gehaald worden. 

"Als Sainsbury's deze plannen doorzet, vrezen we dat bananen zullen volgen, wat mogelijk de aanzet zal zijn tot een neerwaartse spiraal mochten andere retailers dit voorbeeld volgen. Het feit dat Sainsbury's één van de eerste Britse retailketens was die besloot uitsluitend Fairtrade bananen te verkopen, maakt dit besluit nog teleurstellender," zo laat Banana Link in een verklaring weten. 

"Een dergelijk besluit zal ernstige gevolgen hebben voor de leefomstandigheden van plantagemedewerkers en kleinschalige teeltbedrijven, ook in het Caraïbisch gebied. Voor deze groep is het Fairtrade keurmerk het laatste decennium cruciaal geweest om te kunnen overleven."

De organisaties zijn via change.org een petitie gestart in een poging om Sainbsury's te bewegen het besluit terug te draaien.
Bron: mailchi.mp
Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: