Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veldslaprijzen rond 6 euro

Tholen - Voor diverse groenten meldt de markt momenteel lagere prijzen, maar bij veldsla is dat niet het geval. Wendy Lefevere, als product manager, de veldslaspecialist van REO Veiling geeft aan dat het warmere weer enkele weken geleden veel invloed gehad heeft op de oogst. "Warm weer zorgt normaal gezien voor een hogere opbrengst, maar het was soms te warm. Hierdoor viel de groei stil en waren er minder opbrengsten."Behoorlijk goede vraag
Ze geeft aan dat binnen een maand wel zal normaliseren, als het weer tenminste niet anders beslist. "Ik verwacht dat er binnen vier weken wel terug meer aanvoer zal zijn." De vraag is behoorlijk goed momenteel. "Met name uit Frankrijk en Nederland. Frankrijk heeft normaal gezien veel eigen productie, maar had nu ook minder. Ze kunnen daar wel wat extra gebruiken."

"Momenteel liggen de prijzen rond de 6 euro op de klok. Tijdens periodes met goede prijzen merken we dat er meer telers interesse hebben om dit product te gaan telen of uit te breiden. Toch blijven wij daar voorzichtig mee. We zoeken steeds eerst naar zekerheid van afzet voor het product, voordat we meer gaan produceren. In dat opzicht volgen we vanuit de REO Veiling de markt nauwgezet op en produceren we in functie van de vraag en de uiteindelijke eindconsument."

Voor meer informatie:
Wendy Lefevere
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, België
Tel: +32 (0)51 231 211
Fax: +32 (0)51 231 289
info@reo.be
www.reo.be

Publicatiedatum: 14-7-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: