Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Domingo Fraile - Campo Y Tierra del Jerte

Spaanse kersenexporteur wacht op toegang Indonesische markt

"AziŽ wordt steeds belangrijker voor Spaanse kersen, zelfs als China nog steeds zijn markt hiervoor niet heeft geopend," zegt Domingo Fraile van Campo y Tierra del Jerte. "Aziatische markten zijn interessant, hoewel er vanuit de VS concurrentie komt. De VS heeft meer ervaring met deze markten en heeft logistieke kosten die een stuk lager liggen dan voor Spanje. AziŽ geeft goed geld voor kersen van hoge kwaliteit. We wachten nu tot binnenkort de Indonesische markt opengaat. Vorige week hadden we bezoek van Indonesische kwaliteitscontroleurs. We zien ernaar uit om volgend jaar onze eerste ladingen naar IndonesiŽ te sturen."

50% van de Picota-kersen van het in Extremadura gevestigde bedrijf wordt verkocht op de Spaanse markt. De andere helft is bestemd voor het Verenigd Koninkrijk. Er zijn echter steeds meer alternatieve markten voor handen en de kersen komen in afgelegen regio's als MaleisiŽ, Hong Kong en Singapore terecht.

Het kersenseizoen is in volle gang in de Jerte-vallei. Daar wordt sinds kort gewerkt met steelvrije Picota-kersen. Hoewel in het vorig seizoen de volumes teleurstellend klein waren, is er in dit jaar sprake van het tegenovergestelde. Er was op een paar momenten in het seizoen zelfs sprake van een excessieve hoeveelheid, waardoor de prijzen te ver omlaag gingen."Ondanks de problemen van dit seizoen is het duidelijk dat goede telers altijd wel ervoor kunnen zorgen dat het goed gaat. De telers die daar niet toe in staat zijn, zullen moeite hebben om hun fruit te vermarkten," zegt Domingo Fraile.

"We begonnen het seizoen met wat kwaliteitsproblemen vanwege de regen. Dit gebeurde vorige week ook en dat zal ervoor zorgen dat het einde van dit seizoen iets moeilijker wordt. Ondanks dat is dit een seizoen met uitstekende kwaliteit. We kunnen ons geen eerdere juni herinneren waarin we zulke goede kwaliteit hadden."Het kersen- en Picota-seizoen loopt langer door dan eind juli. Dankzij opslag in koelkamers kan het exportseizoen worden verlengd.Minder problemen voor pruimen
De pruimenproductie is dit jaar in Extremadura afgenomen, hoewel Extremadura als het belangrijkste pruimenteeltgebied van Spanje geldt. "Omdat het zo'n moeilijk jaar is geweest voor de steenfruitsector, hopen we dat de kleinere pruimenproductie in vergelijking tot andere fruitsoorten zal zorgen voor een sterkere omzet en hogere prijzen," licht Domingo Fraile toe.

Campo y Tierra del Jerte was het eerste Spaanse bedrijf ooit dat pruimen exporteerde naar China. "We wachten nu op de eerste pruimen van een speciaal programma dat voor deze markt is ontwikkeld. Ondertussen exporteren we ook naar Europa en Latijns-Amerika."


Voor meer informatie:
Domingo Fraile GonzŠlez
Campo y Tierra del Jerte
Calle Arroyo Grande nļ1
10680 Malpartida Plasencia
CŠceres, Spain
T: +34 927 40 43 83
info@campoytierra.com
www.campoytierra.com

Publicatiedatum: 13-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: