Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Consument meer tevreden over Aldi dan over Waitrose

Carrefour opent verticale farm in Frankrijk

Carrefour opent verticale tuin in Frankrijk
Carrefour heeft plannen aangekondigd voor zijn eerste "verticale tuin" in een vestiging in Sainte-Geneviève-des-Bois in de omgeving van Parijs. De tuin wordt gebruikt met aeroponics-technologie, waarbij er planten worden geteeld zonder gebruik te maken van een bodem. (esmmagazine.com)

Amazon mag Indiase online supermarktsector op

Amazon.com Inc heeft toestemming verkregen van de Indiase overheid om voedingsmiddelen te verkopen in India. Dit geeft Amazon de ruimte om verder uit te kunnen breiden. Op dit moment voert de e-commercegigant een felle concurrentiestrijd met de Indiase online retailer Flipkart. Naar verluid is Amazon van plan om $500 miljoen (€436,7 miljoen) in de supermarktsector te investeren. Het bedrijf heeft in totaal al zo'n $5 miljard (€4,4 miljard) in India geïnvesteerd. (Reuters)

Walmart's invloed op de Indiase online supermarktsector
Klik hier om het artikel te lezen.


Frankrijk: Cora heeft stabiele omzet
Cora behaalde in 2016 een omzet van €4,7 miljard, wat slechts 0,4% minder is dan in 2015. In 2015 daalde de omzet jaar op jaar met 3,2%. Ondanks de lichte omzetdaling van 2016 presteerde Cora beter dan zijn directe concurrentie. De jaaromzet van Carrefour daalde met 2,6% en die van Auchan met meer dan 2%. (retaildetail.eu)

VK: Aldi genereert 4.000 banen
Aldi heeft dankzij uitbreidingen 4.000 nieuwe banen gecreëerd in het Verenigd Koninkrijk. De uitbreiding van Aldi heeft voor een hard klap gezorgd bij de grotere Britse retailers, die een felle concurrentiestrijd voor meer marktaandeel voeren. De nieuwe stafleden van Aldi zijn nodig om aan de stijgende omzet tegemoet te komen. Onder de nieuwe banen bevinden zich zowel vacatures voor winkelmedewerkers als voor management. (independent.co.uk)

Mededingingsautoriteit evalueert Booker-overname
De Britse mededingingsautoriteit gaat de evaluatie versnellen met betrekking tot de overname van Booker door Tesco. Booker en Tesco hadden bij de toezichthouder hierop aangedrongen. Tesco en Booker kondigden in januari de overname aan, waarna de Competition and Markets Authority (CMA) in mei een formeel fase 1-onderzoek begon. In juni verzochten Booker en Tesco de procedure te versnellen naar fase 2. Volgens de CMA is er bij 350 locaties sprake van een overlap tussen Tesco-vestigingen en onafhankelijke winkels die door Booker worden beheerd. Bij deze locaties zou er volgens de CMA sprake van kunnen zijn dat de consument een nadelig effect qua prijzen gaat zien. (Reuters)

Consument meer tevreden over Aldi dan over Waitrose

Aldi heeft Marks & Spencer en Waitrose ingehaald als de supermarktketen die het best presteert qua klantentevredenheid. Dit blijkt uit een enquête over retailers die onder 10.000 Britse consumenten werd gehouden. Aldi was de supermarktketen die met de zevende plek op de hoogste plek eindigde, terwijl de keten in juli vorig jaar nog op de 34ste plek stond. Waitrose en Marks & Spencer stonden op respectievelijk de dertiende en veertiende positie. Vorig jaar waren deze twee ketens de hoogst genoteerde supermarkten, met een gezamelijke derde plaats. (BBC)

Duitsland: Metro wordt opgesplitst 

De Duitse keten Metro wordt opgesplitst in twee verschillende bedrijven. De Duitse rechtbank heeft toestemming gegeven voor de splitsing. Het ene deel van Metro gaat verder als een supermarktketen, terwijl het andere deel zich gaat richten op de retail van electronica. (Reuters)

Rusland: O'Key gaat samenwerken met Familia
De Russische retailer O'Key Group is een partnerschap aangegaan met de discountketen Familia. Familia gaat in twee hypermarkten van O'Key eigen vestigingen openen. De winkels worden in de tweede helft van dit jaar geopend in Jekaterinenburg en in Tyumen. O'Key en Familia gaan samen promotiecampagnes opzetten. (esmmagazine.com)

Organic Garage: "Meer vraag van consument naar biologisch"
De in Toronto gevestigde keten Organic Garage is van mening dat een uitgebreid biologisch assortiment op zichzelf al genoeg is om meer concurrerend vermogen te verkrijgen tegenover grotere supermarktketens. "Conventionele supermarktketens trainen onze toekomstige consument," zegt directeur Matt Lurie. "Wij doen dingen die een normale keten nooit zou kunnen doen." (supermarketnews.com)

Driscoll's introduceert app voor winkelmedewerkers
De leverancier Driscoll's heeft een app gelanceerd, die winkelmedewerkers moet ondersteunen bij het inrichten van de schappen. De app laat door middel van een vijfstappenplan aan personeel van de groente-afdeling zien hoe het fruit van Driscoll's het beste in de schappen kan worden gepresenteerd. (esmmagazine.com)Publicatiedatum: 13-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: