Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vooralsnog een prima kersenseizoen"

Ruim 2.000 mensen op Kersenfestival bij Fruitbedrijf Hoekstra

Tholen - Veel mensen die in de boerderijwinkel van Jan en Joke Hoekstra in Luttelgeest komen, zijn best geïnteresseerd in de teelt. Omdat het onmogelijk is hen allemaal een rondleiding over het bedrijf te geven, organiseren de Hoekstra's jaarlijks een kersenfestival. Afgelopen zaterdag vond de elfde editie plaats. "We wilden eigenlijk in 2005 starten, maar toen was de hele oogst kapotgevroren. Maar sinds 2006 houden we jaarlijks een festival", vertelt Joke Hoekstra.



Ruim 2.000 mensen kwamen zaterdag een kijkje nemen bij het fruitbedrijf. Joke geniet nog na van het festival."We hadden vier treintjes rijden die de bezoekers van de appels naar de kersen reden en het hele bedrijf lieten zien en die hebben niet stilgestaan. Er heerste echt een gemoedelijke sfeer. Het was er ook prachtig weer voor, niet te warm en niet te koud. Mensen vinden het echt leuk om te zien hoe zo'n kersenbedrijf in de praktijk werkt. Zo kregen we veel verbaasde reacties dat de kersen echt één voor één worden geplukt."



Naast de kersen verkoopt Hoekstra fruit in haar boerderijwinkel ook pruimen en appelen uit eigen boomgaard. Het gros van het fruit wordt afgezet via The Greenery. Het kersenseizoen verloopt dit seizoen naar tevredenheid. "We hebben tot nu toe een prachtige oogst hangen. We zijn in het voorjaar dan ook vier nachten in touw geweest met heaters, potten en beregening tegen de nachtvorst, maar dat heeft gelukkig wel geholpen", vertelt Joke. "Maar je blijft afhankelijk van de natuur. In de kersen ben je pas zeker als het geld in je zak zit. Maar vooralsnog gaat het goed en zijn de prijzen beter dan verleden jaar."



Voor meer informatie:
Fruitbedrijf Hoekstra
Oosterringweg 24 I
8315 PT Luttelgeest
Tel. 0527-202895
hoekstra_jan@hotmail.com