Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje: Goede kwaliteit asperges in Navarra

De aspergeoogst van dit jaar is uitstekend, zo wordt gerapporteerd door Grupo AN, die dit jaar meer dan 800.000 kilo asperges hebben verkocht, zowel vers (175.000 kilo) en in blik ( 650.000). 

Grupo AN legt in hun eigen tijdschrift Acción Cooperativa uit dat de weersomstandigheden dit jaar ideaal waren en ze hierdoor zelfs al in maart konden beginnen met oogsten.

De kwaliteit van de asperges is erg goed, hoewel het tijdschrift aangeeft dat "er een gebrek is aan asperges met een grotere diameter."

Aan de vraag naar 16-22 en 16+ diameter kan dus gemakkelijk worden voldaan, maar dit is niet het geval voor de 22+ asperges, omdat er simpelweg niet genoeg asperges met deze diameter zijn. 

Tijdens deze campagne heeft Grupo AN extra aandacht gegeven aan hun belangrijkste product op de binnenlandse markt: verse geschilde asperges in een bakje. Dit product heeft langzaam maar zeker zijn plaats in de supermarkt schappen veroverd. 

Deze verse asperges, waarvan de verkoop ten opzichte van vorig jaar met 120% gegroeid is, zijn nu goed voor 16% van de totale verkoop van Grupo AN.

Grupo AN geeft aan dat er nu 1100 productieve hectare met asperges in Navarra zijn. 


Bron: EFE

Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: