Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: AGF-handel in de jaren '20

Woensdagmiddag is het nieuwe gebouw van de groentenveiling te Bovenkarspel-Grootebroek geopend. Het is een solied houten gebouw, 22 meter lang in z'n geheel, 6 meter breed en 5 meter hoog. In 't middel vlak tegenover de loopbrug, die over de vaart tussen de spoorbaan en het veilingsterrein voert, is het gebouw gesierd met een torentje, voorzien van een uurwerk dat de zonnetijd aangeeft.

Klinkt dit als een vreemd nieuwsbericht? Dat kan kloppen. Het is ook geen nieuws van vandaag, maar het nieuws van woensdagmiddag 12 juni 1925. In een video die onlangs op YouTube werd gezet, kun je terugzien hoe de AGF-handel er in die tijd aan toeging.



Ook een terugblik op de aardbeienteelt in Rhenen, de korte periode dat er in Nederland tabak werd geteeld en de bosbessenoogst in Apeldoorn.

De video is op het kanaal DatWasToen geplaatst. Daarop worden regelmatig video's geplaatst uit de moderne Nederlandse geschiedenis. Deze film is een compilatie van Polygoon en Haghe films.
Publicatiedatum: