Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Beauty Pepper werkt bloeddrukverlagend"

Veel mensen houden van peper. Ze verhogen de smaakervaring en volgens sommigen zijn ze gezond en helpen ze je gewicht te verliezen. Maar er is meer! In Korea kun je nu ook een speciale peper kopen met hoge AGI-betacaroteen gehaltes, waarvan wordt gezegd dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt. De zogenaamde 'Beauty Pepper' van de Koreaanse zaadveredelaar Asia Seed wint snel terrein in lokale supermarkten en zal mogelijk ook gauw bij apotheken zijn intrede doen.De Beauty Pepper is een niet scherpe pepersoort, wat betekent dat het niet erg pikant of pittig is. Maar het ras is lekker en knapperig. Volgens Asia Seed maakt de knapperige en sappige textuur van de peper het een favoriet bij consumenten die de nadruk leggen op een verantwoordelijke en gezonde levensstijl. "Het bevat hoge gehaltes vitamine C, A, B en zink. Deze voedingsfactoren zijn voor moderne mensen essentieel," volgens het bedrijf in een persbericht.

Het hoge natuurlijke AGI (alfa glucosidase inhibitor) gehalte in de peper maakt het een natuurlijke oplossing om de bloedsuikerspiegel te doen dalen. "Dit is recent bevestigd door een professor biowetenschap en biotechnologie aan de Se Jong Universiteit in Zuid-Korea. Sang Hyeup Lee en zijn onderzoeksteamleden hebben geconcludeerd dat het AGI-gehalte van ťťn Beauty Pepper hetzelfde resultaat geeft als het gebruik van het medicijn Akabose (40 mg) om de bloedsuikerspiegel van diabetespatiŽnten te verlagen."
Het peperras heeft een stabiele productiviteit en lange houdbaarheid. "Zelfs tijdens het hete zomerseizoen heeft het een sterke vruchtzetting en groeikracht. De plant kan gemakkelijk met een draadsysteem worden geteeld en volgens Asia Seed heeft het over het algemeen een goede vruchtkwaliteit met niet veel vruchtabortie."

Beauty Pepper zaad is verkrijgbaar via Asia Seed, Zuid-Korea.

Voor meer informatie:
Asia Seed
Regional Manager: Andy Jaeyoung Ryu (am@asiaseed.co.kr)
Assistant Manager: Seong Jun Kim (er@asiaseed.co.kr)

Publicatiedatum: 21-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: