Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zware regen schaadt Chinese teelt

In de afgelopen maand zijn grote stukken van China getroffen door extreem zware neerslag. Veel groenten en fruit is vernietigd door de wateroverlast. De overgebleven teelten kampen met kwaliteitsproblemen.

De regen houdt nu al lange tijd aan en zal naar verwachting door blijven gaan tot augustus. Tot nu toe zijn er nog niet veel orkanen geweest. Het aankomende weer zal van een groot aantal onduidelijke factoren afhankelijk zijn.


Door water beschadigde komkommers

Bladgroenten
Kijkend naar de schade in het zuiden, hoeft men zich op de korte termijn geen zorgen te maken over de prijs van zowel bladgroenten als fruit. Omdat er in het noorden minder schade werd geleden, zullen de weinige producten die hier worden geteeld, zoals wortelen, aardappelen en uien, ook hoog van prijsniveau blijven.

Het prijsverschil met andere AGF-producten, zal voorlopig niet veranderen. "Over het algemeen zullen producten die nu een goede prijs hebben op de korte termijn deze prijs aan kunnen blijven houden, net zoals producten met een lage prijs aan deze prijs vast zullen blijven zitten."


Kassen, vernietigd door de zware neerslag

De lage temperaturen en de zware neerslag van april tot juni heeft zware schade veroorzaakt voor fruit als kersen. Door de aanhoudende regen van het einde van april zijn er grote hoeveelheden aan kersen gebarsten, waardoor ze hun smaak zijn kwijtgeraakt. Meer dan 80% van de productie is beschadigd. Door de regen van het einde van juni zijn de vruchten van de bomen gevallen en op de grond gaan rotten, waardoor er niets kan worden geoogst.


Bananenplantages na zware neerslag

Fruit als pruimen en perziken bevinden zich nu in de belangrijkste fase van de productie. Als er met betrekking tot het weer geen verbeteringen worden doorgevoerd in het management, zullen veel pruimen en perziken worden aangetast door bacteriën. De Chinese pruimen zullen met het einde van juni gereed zijn voor de oogst. Alle regen die nu nog valt kan ervoor zorgen dat het fruit van de bomen valt, barst of wegrot.

Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: