Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zweden: Coop misleidde klanten over bio-producten | Spar opent eerste winkels in Cyprus in 2018

Sainsbury's brengt Fairtrade-bananen in gevaar

AustraliŽ: Voormalig Tesco-baas aangesteld als Metcash-CEO
De groothandelaar Metcash heeft voormalig Tesco-directielid Jeff Adams aangesteld als de nieuwe CEO. Adams gaat vanaf december vier jaar aan de slag, waarmee hij Ian Morrice opvolgt. Morrice ging na vijf jaar dienst in juni met pensioen. Adams heeft al ruim 20 jaar ervaring in verschillende senior-functies van Tesco, waaronder bij Tesco Kipa in Turkije, Tesco Lotus in Thailand en Tesco Express in het Verenigd Koninkrijk. (smh.com.au)

Sainsbury's brengt Fairtrade-bananen in gevaar
Veertig Britse Kamerleden voeren druk op Sainsbury's uit om het Fairtrade-programma te ondersteunen. Volgens de kamerleden vormt het "Fairly Traded"-initiatief van Sainsbury's een bedreiging voor het voortbestaan van Fairtrade. De kamerleden, die aan verschillende partijen zijn verbonden, hebben samen met aandeelhouders een petitie met 85.000 handtekeningen aangeboden, waarin Sainsbury's dringend wordt verzocht om Fairtrade te blijven ondersteunen. "Fairly Traded" wordt gebruikt bij het huismerk voor thee. Er zijn zorgen dat het label het Fairtrade-initiatief zal ondermijnen als het in de toekomst ook gebruikt gaat worden voor bananen en koffie. (retailgazette.co.uk)

Asda maakt promotieacties duidelijker
De Britse mededingingsautoriteit is positief over de plannen van Asda om zijn promotie-acties duidelijker weer te geven voor zijn consumenten. Een jaar geleden voerde de mededingingsautoriteit een onderzoek uit naar misleidende promotiecampagnes die door de grootste Britse ketens werden uitgevoerd. (esmmagazine.com)

Zweden: Coop misleidde klanten over bio-producten
De makers van de "Organic Effect"-video, die in 2015 viral ging, mogen de video niet meer verder promoten. De video, die door Coop werd gebruikt voor marketingdoeleinden, claimde dat het volgen van een geheel biologisch voedingspatroon ervoor zorgt dat alle gifstoffen uit het lichaam zullen verdwijnen. Ook mag Coop de video niet meer gebruiken. Het verbod op het gebruik van de video komt van het Zweedse octrooi- en marktgerecht. (geneticliteracyproject.org)

VK: Lidl opent 60 vestigingen per jaar
In een interview met The Telegraph heeft Lidl-directeur Christian Hšrtnagel aangegeven dat de keten van plan is om zijn groeitempo te verdubbelen tot het grootste Britse groeitempo ooit. Vorig jaar opende Lidl 30 nieuwe vestigingen. De keten is van plan om met 2019 minstens £1,45 miljard (Ä1,64 miljard) in uitbreidingen te investeren. (campaignlive.co.uk)

VK: Dalende aandelenkoers voor Marks & Spencer 

De omzet van Marks & Spencer Group plc is in het eerste kwartaal afgenomen wegens de crisis waarin de kledingafdeling van M&S zich bevindt. Ook had de retailgroep te maken met felle concurrentie en afgenomen uitgaves van consumenten. De omzet in het Verenigd Koninkrijk daalde op like-for-like-basis met 0,5%. De afname in omzet voor de kledingafdeling kwam neer op 1,2%, terwijl de like-for-like-omzet voor voedingsmiddelen afnam met 0,1%. De aandelenkoers daalde met 1,27% tot 334,70p. (proactiveinvestors.co.uk)

Meer aardbeienomzet bij Sainsbury's door Wimbledon

Sainsbury's verwacht een toename in aardbeienomzet tijdens het Britse aardbeienseizoen, dat van april tot oktober loopt. De piek qua omzet vindt plaats tijdens het Wimbledon-toernooi. Sainsbury's verwacht dan een toename in omzet van 700%. Volgens de keten zijn aardbeien doorgaans het bestverkopende product tijdens de zomermaanden en is de omzet die met aardbeien wordt gegenereerd hoger dan die van melk en brood. (esmmagazine.com)

Spar opent eerste winkels in Cyprus in 2018

Spar International gaat samenwerken met de in Cyprus gevestigde retailer Ermes Group om volgend jaar op het eiland Spar-vestigingen te openen. Spar gaat hierbij echter ook samenwerken met onafhankelijke retailers. De eerste Spar-winkels worden aan het begin van 2018 geopend. In de komende vijf jaar moeten er op Cyprus volgens de plannen van Spar meer dan 20 supermarkten in bedrijf gaan. (esmmagazine.com)

7-Eleven-CEO van  MaleisiŽ stapt op
CEO Gary Brown van de grootste buurtwinkelketen van MaleisiŽ, 7-Eleven Malaysia Holdings (SEM), heeft wegens persoonlijke redenen ontslag genomen. De keten heeft Ho Meng per 1 augustus aangewezen als plaatsvervangend CEO. Hishammudin Hasan zal Ho ondersteunen als onderdirecteur. (igd.com)

HelloFresh benoemt nieuwe CEO
De Britse thuisbezorgdienst voor maaltijdpakketten Hello Fresh heeft Claire Davenport aangesteld als CEO. Davenport werkte voorheen als algemeen directeur bij VoucherCodes.co.uk. Ook heeft ze gewerkt als Chief Commercial Officer bij het online gamesbedrijf Bigpoint GmbH, als directielid bij Skype en als onderdirecteur bij RTL Group. (kamcity.com)

Spar opent drie nieuwe vestigingen in Spanje

Spar heeft in Tenerife, Canyelles en Almendralejo nieuwe vestigingen geopend. De winkels vallen onder het beheer van de regionale retailpartners Agrucan, Fragadis en Lider Aliment. (esmmagazine.com)

Rusland: X5 bouwt twee nieuwe distributiecentra 
X5 Retail Group gaat twee nieuwe hypermoderne distributiecentra openen in Jekaterinenburg en Kosulino. De nieuwe faciliteiten moeten de logistiek van X5 efficiŽnter maken en gaan zorgen voor meer lokale producten voor consumenten in de regio's van de Oeral, de Wolga en SiberiŽ. (lse.co.uk)

VS: Aldi opent honderdste winkel in Texas
Aldi, dat sinds 2010 in Texas actief is, heeft onlangs in de Amerikaanse staat zijn honderdste winkel geopend. De vestiging in Fulshear bij Houston is de eerste van 14 nieuwe locaties die dit jaar in Texas worden geopend. (supermarketnews.com)


VS: AmazonFresh opent nieuw distributiecentrum
Amazon lijkt goed te letten op de waarschuwingen van analisten dat de e-commercegigant meer werk moet maken van zijn logistieke netwerk. Volgens een nieuw verslag van Realty News Report gaat AmazonFresh een nieuw distributiecentrum opzetten in het noordwesten van Houston. Volgens een anonieme bron gaan de nieuwe faciliteiten gebruikt worden voor het leveren van verse voedingsmiddelen in de omgeving van Houston. (delimarketnews.com)

Whole Foods stelt uitbreiding van 365 uit
Whole Foods Market heeft de plannen voor de uitbreiding van het 365 by Whole Foods Market-format voor de Midwest-regio uigesteld. In andere delen van de VS worden nog wel winkels volgens dit kleine format geopend. 
Klik hier om meer te lezen.

VS: Supermarkten in Utah openen boerenmarkten
Vijf supermarktketens in Utah openen dit seizoen boerenmarkten bij hun vestigingen. De ketens Macey's, Lin's, Dan's, Dick's Market en Fresh Market introduceren het Eat Fresh, Eat Local-concept, waarin verschillende lokaal geteelde producten worden gepromoot. De boerenmarkten worden in de eerste week van september georganiseerd. (theshelbyreport)


Publicatiedatum: 13-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: