Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Volgende week eerste nieuwe oogst bij A&P Sweep

"Vanaf februari is vraag naar knolselderij gaan lopen"

Tholen - Het nieuwe knolselderijseizoen is weer in aantocht. Pierre Sweep van de gelijknamige wintergroentengroothandel uit Zevenbergen verwacht een vlotte overgang van het oude op het nieuwe seizoen. "Wij starten zelf volgende week met de nieuwe oogst, daarmee lopen we ruim een week voor op andere jaren. We zullen nog zo'n anderhalve week oude en nieuwe oogst tegelijk hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat het allemaal op komt.""De oude oogst is echter nog van uitstekende kwaliteit, zodat we de verre bestemmingen nog even met oude oogst kunnen voorzien, die
een langere bewaarduur in de logistieke keten mogelijk maakt, terwijl we de nieuwe oogst aan onze klanten in Nederland en Duitsland kunnen leveren", vertelt Pierre. "Andere jaren was het nog weleens kritisch om juli te halen, maar nu halen we het einde van het seizoen op onze sloffen. Dat is een rechtstreeks resultaat van een aantal aanpassingen zoals het telen op 75 centimeter in plaats van 50 en en het rooien met de aardappelrooier in plaats van de bietenrooier, waarmee we het kwaliteitsniveau naar een hoger niveau hebben weten te tillen."

Het afgelopen knolselderijseizoen kende een soort tweedeling. "De afzet is in termen van volume steeds prima verlopen, maar tot januari/februari was het prijsniveau gewoon laag. Toen bleek toch de Duitse markt leeg en trof de kou in Polen de lokale teelt, waardoor de prijs toch vrij onverwachts fors is gaan stijgen met gemiddeld 5 cent per week. Nu heeft vorig jaar ons geleerd dat een sterk stijgende prijs direct invloed heeft op de vraag, dus wij hebben geprobeerd het prijsniveau redelijk te houden en eerst aanspraak gemaakt op onze eigen voorraad, zodat de vaart erin bleef. Dat heeft gewerkt, want zo zijn de resterende volumes nog altijd voor een goede prijs verkocht."

Voor meer informatie:
A&P Sweep
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Tel: 0168-327750
Mob: 06-53155323
pierre@sweep.nl
www.sweep.nl

Publicatiedatum: 12-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: