Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Tuinbouw is hofleverancier van gezondheid"

8 september: Healthy Food Congress

Op 8 september vindt in het World Forum in Den Haag het Healthy Food Congress plaats. Dit gaat vooraf aan een meerdaags congres voor artsen over Voeding. Hoe lang zal het nog duren voor artsen paprika's voorschrijven in plaats van pillen? De overheid heeft als doelstelling om Nederland de gezondste delta van de wereld te maken. Met acht medische universiteiten en de beste tuinbouw van de wereld hebben we hiervoor alle ingrediënten in huis. Beide sectoren moeten elkaar intensiever opzoeken. Het congres helpt daarbij.Vier thema's
Tijdens het congres komen vier thema's aan bod: 'The first 1000 Days', 'Best practices in improving health', 'Personalized Nutrition' en 'Food Trends'. "Dit congres is interessant voor een heel breed publiek", meent Rob Baan, mede initiatiefnemer van het congres. "De medische wetenschap beveelt een hogere consumptie van groenten aan. Daar moeten we als tuinbouwsector ons voordeel mee doen. De tuinbouw is hofleverancier van gezondheid. Wetenschappers bieden in heldere taal unieke kansen aan de groente- en fruitsector. Een must voor hen die betrokken zijn bij de voedingstuinbouw."


 
Positieve vibe
Aandacht voor gezonde voeding is de rode draad voor Rob Baan. Eerder dit jaar opende hij een bedrijfsrestaurant voor zijn medewerkers in zijn bedrijf Koppert Cress in Monster. Zijn ambitie is het gezondste bedrijfsrestaurant ter wereld te zijn. Over zijn ervaringen, die van zijn medewerkers, zijn 'struggle' met de belastingdienst en de positieve 'vibe' die dit creëert rondom Koppert Cress vertelt hij in het vierde programma onderdeel 'Food Trends'. Bob Hutten, CEO van Hutten Catering zal tijdens dit onderdeel ingaan op 'Nudging en Food design'. De Amerikaans professor in Food Marketing John Stanton gaat in op de impact van smaak, gezondheid en prijs en Henk Kivits van de Van den Boer Group deelt zijn ervaringen met Food for Care, een uniek cateringconcept in de zorg gebaseerd op de principes dat gezonde voeding bijdraagt aan herstel.

Het complete programma is hier te vinden.

Publicatiedatum: 12-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: