Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
€0,10 per kilo duurder

Meer zoete aardappelen uit Egypte

Er zijn een aantal redenen aan te wijzen voor deze prijsstijging, zoals de hogere olieprijs en de devaluatie van het Egyptische pond. "Op dit moment wordt er voor een kilo premium zoete aardappelen €0,90 betaald," vertelt Waleed Tantawy, directeur van het bedrijf Green Valley Import and Export. 

"Deze trend zal volgend jaar mogelijk veranderen omdat we de manier waarop we zoete aardappelen produceren, gaan veranderen wat de komende jaren tot een productietoename zal leiden," vervolgt Tantawy. "Dit is misschien niet het meest populaire product maar het doet het wel goed op de internationale markt. In landen zoals Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland is er vraag naar Egyptische zoete aardappelen. Nederland is onze belangrijkste afzetmarkt."

Green Valley Import and Export produceert jaarlijks gemiddeld zo'n 10.000 ton zoete aardappelen, waarvan 70% geëxporteerd wordt naar bovengenoemde markten. 1.500 ton van het volume van 3.000 dat bestemd is voor de binnenlandse markt wordt verkocht aan levensmiddelen- en conservenfabrieken. 


Voor meer informatie:
Waleed Tantawy
Green Valley import and export
Telf.: +201008768231 

Publicatiedatum: 12-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: