Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Netten en waterkoelers verdienen zichzelf terug in deze hitte"

"We zijn ons kersenseizoen gestart met de pluk van Dark Sweets en de oogst verloopt goed," vertelt Andy Tudor van het Amerikaanse Rainier Fruit. "We zitten nu bijna op de helft van ons seizoen. Rainier Fruit is net begonnen met het plukken van de eerste volumes Skeena kersen, een zeer populair ras. "Deze kers is op alle markten favoriet," vervolgt Tudor, die zijn kersen in zowel Noord-Amerika als Azië en Oceanië afzet. "Dit ras heeft goede kalibers en staat bekend om zijn stevige textuur." Het bedrijf maakt gebruik van de China Express, een speciaal chartervliegtuig voor de export naar China. Alle exporteurs kunnen van deze dienst gebruikmaken. 

Dark Sweets

Op de hitte voorbereid
De omstandigheden in Washington zijn zeer droog en de temperaturen lopen sterk op. Rainier Fruit is echter goed voorbereid op de warmte. "Onze investeringen in netten en draagbare hydrokoelers verdienen zichzelf terug in deze hitte," legt Tudor uit. De draagbare hydrokoelers verdrijven de hitte in de boomgaarden en worden zelfs naar boomgaarden die bijna 50 km van ons pakstation liggen vervoerd. Direct na de pluk worden de kersen met koud water gespoeld om ze zo snel mogelijk te koelen, wat de houdbaarheid ten goede komt. De netten zijn multi-functioneel en bieden naast bescherming tegen vogels ook beschutting tegen de warmte. Onder de netten is het koeler dan daarbuiten. "De combinatie van netten en sprinklers verlaagt de temperatuur in de boomgaarden tot wel 10 graden."

De netten gezien vanuit de lucht


Kersenboomgaarden afgedekt met netten ter bescherming tegen vogels, hagel en blootstelling aan extreme zonneschijn. De netten worden ieder seizoen opnieuw geïnstalleerd en verwijderd wat behoorlijk wat werk met zich meebrengt.  
Hydrokoeler

"Inspecteurs en kopers zijn over het algemeen zeer tevreden over de kwaliteit van het fruit dat onze telers produceren," merkt Tudor tot slot op. Rainier Fruit is deze week te bezoeken tijdens de Organic Produce Summit in Monterey (Stand 606). 

Contact:
Andy Tudor
Rainier Fruit Company
Tel: 509-731-6160

Publicatiedatum: 12-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: