Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kruising tussen gin guan en fuji

China: nieuw rood appelras ontwikkeld

Yangling in de provincie Shaanxi is een belangrijk gebied voor de agrosector. Sinds 1997 worden hier experimenten uitgevoerd voor de moderne Chinese landbouw. Lokale wetenschappers uit Yangling hebben bijna 300 projecten opgezet. Deze werden de afgelopen twintig jaar uitgevoerd in 18 provincies en autonome regio's. Gao Xiehu, teler uit de provincie Shaanxi: "De boomgaard is beplant met een nieuw appelras, dat ontwikkeld is bij het experiment- en onderzoeksstation. Deze rode appel is heerlijk en heeft een hoge opbrengst."

De nieuwe variĆ«teit is ontwikkeld is door Rui Yang, een professor bij Northwest Agriculture and Forestry University, en Zhao Zheng Yang, hoofd van het Baishui appel experimentstation. Hun team heeft onafhankelijk nieuwe en hoogwaardige appelrassen ontwikkeld. Deze appelen zijn rood en rijpen laat. 

In 2004 zijn lokale wetenschappers en telers gestart met het ontwikkelen van een kruising tussen de Chinese appel qin guan en de Japanse appel fuji. Na 10 jaar hebben ze succesvol een nieuw appelras ontwikkeld, genaamd rui yang. In januari 2015 werd de appel officieel erkend door de provinciale commissie van fruitsoorten van Shaanxi.

bron: chinadaily.com.cn
Publicatiedatum: