Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Groenten winnen terrein op sportevenementen

Greenco sponsort basketbalevenement met snackgroenten

Sporten: daar hoort ook een gezonde omgeving bij. McDonald's kondigde onlangs aan om te stoppen als hoofdsponsor van de Olympische Spelen. De volgende stap is om in plaats daarvan gezonde sponsors aan sportevenementen te verbinden. Dat is gelukt voor het EK 3x3 Basketball in Amsterdam afgelopen weekend. JOGG-partner Greenco stimuleert het eten van Tommies snackgroenten, snoeptomaatjes, paprikaatjes en komkommertjes, bij alle deelnemers en bezoekers van dit evenement.

Jongeren Op Gezond Gewicht maakt zich hard voor een gezonde omgeving zonder reclame voor ongezonde voeding. Binnen het netwerk van meer dan 120 JOGG-gemeenten is het beleid gericht op gezonde evenementen. Zo moet drinkwater aantrekkelijk gemaakt worden en toegankelijk zijn en zijn er voldoende alternatieven voor ongezonde snacks.

"Producenten van gezonde producten dragen wat ons betreft bij aan een gezonde generatie en meer jongeren op gezond gewicht. Zij hebben een voorbeeldfunctie. Juist tijdens sportevenementen. Graag moedigen wij naast Amsterdam ook andere JOGG-gemeenten aan om alleen ruimte te bieden aan producenten van gezonde producten", aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

Bron: JOGG

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: