Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting SSK verspreidt online kliekjesflyer tegen voedselverspilling

Een paar stronkjes bloemkool te veel, twee gekookte aardappelen over... voor veel consumenten is het herkenbaar: restjes eten die in de vuilnisbak belanden. Terwijl die restjes in een nieuw gerecht vaak nog heel goed te gebruiken zijn. Zonde, vindt ook Stichting SSK. De komende weken verspreidt Stichting SSK daarom met SSK-ondernemers online verschillende recepten gemaakt met restjes. De actie is opgezet in samenwerking met het Voedingscentrum.



SSK-ondernemers zetten zich bijzonder in hun supermarkt in tegen voedselverspilling. Afvalinzameling en –reductie is dan ook één van de zeven centrale thema's van het SSK-keurmerk. Stichting SSK ontplooide eerder al samen met SSK-ondernemers verschillende consumentenacties tegen voedselverspilling, zoals de stickeractie, de koelkaststickers en onlangs nog de eetmaatjes. Met de nieuwe online actie hoopt Stichting SSK zo veel mogelijk consumenten te inspireren om gerechten te maken van restjes.

Bron: Vakcentrum
Publicatiedatum: