Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kansen voor uitgangsmaterialen en machines

1 t/m 6 oktober: Handelsmissie Bangladesh

In oktober vindt er een handelsmissie naar Bangladesh plaats voor onder andere de sector groenten en fruit. Deze missie biedt ondernemers ingangen bij de overheid en bedrijven in Bangladesh. Ook krijgen zij inzichten in directe kansen en mogelijkheden op de markt en maken de deelnemers kennis met potentiƫle zakenpartners.

Marktkansen
Iedereen die meereist krijgt toegang tot een groot netwerk en (het verkennen van) zakelijke kansen voor zijn/haar bedrijf. Het programma bestaat onder meer uit:
  • individuele matchmaking;
  • bezoeken aan bedrijven;
  • organisaties en projecten in de genoemde sectoren;
  • een informatief seminar en netwerkevenementen.
De teeltsector in Bangladesh is de grootste werkgever van het land (70 procent) en de belangrijkste bron van inkomsten voor ongeveer de helft van de werkende bevolking. De teelt is ook de belangrijkste sector voor economische groei in Bangladesh. Maar de sector is nog traditioneel ingericht, waardoor de productiviteit en kwaliteit relatief laag is.

De uitdagingen voor de sector liggen onder meer op de terreinen: uitgangsmaterialen en andere inputs, machines, opslag-verwerking-transport en trainingen/capaciteitsopbouw. Ontwikkeling van de voedselketens vraagt om investeringen in nieuwe technologie. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Concept programma
  • 1 oktober: Reisdag
  • 2 t/m 5 oktober: Matchmaking, bedrijfsbezoeken, overheidsbezoeken, seminars
  • 6 oktober: Reisdag
De deelname aan de handelsmissie is gratis. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Nederlandse Export Combinatie (NEC) organiseert deze missie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse Ambassade in Dhaka. Voor de organisatie van matchmakingafspraken werken zij samen met een lokale partner in Bangladesh.


Meer informatie
Voor meer informatie over deze missie is er contact op te nemen met Sylvia van der Horst of Joost van Dam.

T: 033 433 0131

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Publicatiedatum: