Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Recessie heeft Nigeriaanse cassaveteelt getroffen

De Nigeriaanse overheid en verschillende internationale organisaties voor ontwikkelingshulp moeten de focus van hun beleid verleggen naar de landbouw. Op deze manier kan er iets worden gedaan aan de negatieve impact op de teeltsector als gevolg van de devaluatie van de Nigeriaanse munteenheid, de Naira. 

Secretaris Dara Akala van de stichting voor partnerschap in de Niger Delta PIND zei tijdens de presentatie van het onderzoeksverslag in Abuja dat het onderzoek was uitgevoerd om de gevolgen na te gaan van zowel de devaluatie als van de handelsbeperkingen die door de overheid zijn opgelegd. Er werd gekeken naar vier belangrijke sectoren voor de Niger Delta, namelijk die van cassave, palmolie, pluimvee en visteelt.

In de cassavesector heeft de toename in prijs voor meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen ertoe geleid dat de productiekosten voor telers zijn toegenomen. Bedrijven die cassave verwerken, hebben te maken met stijgende energiekosten. Tegelijkertijd heeft de devaluatie geleid tot een toename in vraag naar cassave, waarmee de prijzen voor dit product toe zijn gaan nemen.

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: