Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eetbare bloemen winnen populariteit in Groot-Britannië

Bloemen eten is de laatste rage in het Verenigd Koninkrijk. De trend, die vorig jaar begon in hippe restaurants en door celebrity chefs als Jamie Oliver populair werd gemaakt, zet deze zomer door. Niet alleen restaurants strooien steeds vaker eetbare bloemen over voor- en hoofdgerechten of desserts. Sommige van de grootste Britse supermarktketens verkopen nu ook verse bloemen, om kleur toe te voegen aan een salade, of voor cocktails met een exotisch tintje. 

Trend
De trend om bloemen te eten is een van de laatste culinaire trends die inspelen op de marketingkracht van sociale media. Net als 'botanical dining', waarbij groenten als een boeket worden gepresenteerd, laat deze nieuwste trend de toenemende invloed zien van sharing-sites als Instagram op culinaire trends, vooral onder de generatie van millennials.

Populaire eetbare bloemen die in de supermarkt worden verkocht zijn onder andere Afrikaantjes, viooltjes, rozenblaadjes en anjers. Sainsbury's verkoopt bijvoorbeeld een mozzarellasalade met verschillende bloemen en Tesco en Waitrose verkopen salades met viooltjes. In de horeca zet de trend door met bijvoorbeeld tulpenblaadjes als eetbare lepeltjes voor canapés of ijs.

Eeuwen oud
De Daily Mail schrijft dat de trend toch misschien niet zo nieuw mag heten. De Britten eten eigenlijk al eeuwenlang bloemen, in bijvoorbeeld botanische gin en andere kruidendrankjes, maar ook traditioneel in salades, zoals de Oost-Indische kers. Overigens gaan er wel bezorgde stemmen op over het gevaar van vergiftiging als onervaren consumenten zelf bloemen gaan plukken met een mogelijk dodelijke afloop.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: