Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaanse keten ter overname aangeboden

"Brexit leidt tot slechtere kwaliteit"

Ex-Sainsbury's CEO: "Brexit leidt tot slechtere kwaliteit"
Voormalig Sainsbury's-CEO Justin King zegt dat Britse consumenten geen enkel idee hebben van wat de Brexit voor gevolgen zal hebben voor supermarkten. King was tot 2014 tien jaar lang actief als directeur bij Sainsbury's. Tijdens een interview met het Britse programma Panorama gaf hij aan in wat voor richting de Britse supermarktsector zal gaan: "Hogere prijzen, minder keuze en slechtere kwaliteit. Al deze factoren waren in de afgelopen 40 jaar juist zo verbeterd omdat er sprake was van open handelsrelaties met Europa." (businessinsider.nl)

Zweden: ICA Gruppen heeft stijgende omzet 
De Zweedse retailer ICA Gruppen zag in juni zijn omzet jaar op jaar toenemen met 3,4%. De like-for-like-omzet steeg met 2,6%. De totale omzet van juni kwam neer op SEK 10,09 miljard (€1,05 miljard) met uitsluiting van BTW. (esmmagazine.com)

Italiaanse keten ter overname aangeboden

De Italiaanse discountketen Dico TuoDi wordt ter overname aangeboden. Een aantal verschillende instanties heeft al toegezegd interesse in de keten te hebben, hoewel er nog niets concreets bekend is. Het besluit om de keten ter overname aan te bieden komt nadat Dico TuoDi in 2015 een verlies van €40 miljoen had gemeld. Ook is de keten er niet in geslaagd om 80 vestigingen over te dragen aan een internationale retailer. (esmmagazine.com)

Zuid-Afrika: kleine leveranciers zoeken toegang tot grote retailers
De grote vier supermarktketens van Zuid-Afrika – Shoprite, Pick n Pay, Spar en Massmart – moten beter hun best doen om hun producten in te kopen bij kleine telers. Zo kan oneerlijke concurrentie worden tegengegaan in de Zuid-Afrikaanse retailsector, aldus de Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteit. De commissie heeft door middel van een enquête onder leveranciers de klachten opgenomen van nieuwe producenten in de regio KwaZulu-Natal. De producenten zijn van mening dat de overheersende positie van de vier retailers de kleine ondernemingen weinig ruimte gunt om uit te breiden. Hoewel de vier grote ketens initiatieven zijn gestart om lokale telers te ondersteunen, zijn ze alsnog door kleine bedrijven ervan beschuldigd geen lokale producten in de schappen te plaatsen. (moneyweb.co.za)

Albertsons heeft interesse in Whole Foods
Voordat Whole Foods Market Inc. het bod tot overname van Amazon accepteerde, zocht de retailgroep ook naar andere kandidaten voor overname. Whole Foods hoopte zo partijen te vinden die mogelijk een aantrekkelijker bod wilden plaatsen. Een van de supermarktketens die interesse in de overname had was Albertsons. De andere instanties waren een ander retailbedrijf en vier investeringsbedrijven. Whole Foods had eerder dit jaar te maken met een zwakke omzet en ontevreden investeerders. (marketwatch.com)

Whole Foods mag van Amazon geen andere kandidaten zoeken
Amazon heeft Whole Foods Market te kennen gegeven dat de overname niet doorgaat als er sprake is van andere kandidaten voor overname. Dit blijkt uit de registratieaanvraag die onlangs meer details gaf over de overname door Amazon van $13,7 miljard (€12,0 miljard).  De details, die voorheen nog geheim waren gehouden, laten zien hoe Amazon gebruik heeft gemaakt van zijn overwicht qua merknaam en kapitaal, om zo Whole Foods ervan te overtuigen om kandidaten niet tegen elkaar op te laten bieden. (Reuters)

VS: The Fresh Market renoveert en breidt assortiment uit
The Fresh Market heropent op 12 juli zes winkels. De winkels in North en South Carolina zijn gerenoveerd en bevatten meer kant-en-klaarmaaltijden, lokale producten en alledaagse producten. (fooddive.com)

Het belang van meerdere kanalen voor retailers
Klik hier om het artikel te lezen.
Publicatiedatum: 11-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: